Alma Media Oyj on sopinut osakekaupasta, jolla se myy KPK Yhtiöt Oyj -yhtiön (aiemmin Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj) osakekantansa Ilkka-Yhtymälle.

Kaupassa siirtyvät Alma Media Oyj:n omistamat yhteensä 24 379 A-sarjan osaketta, mikä vastaa 5,6 prosenttia koko KPK Yhtiöt Oyj:n osakekannasta ja 0,5 prosenttia sen äänistä.

Viime vuoden tilinpäätöksessä KPK Yhtiöt Oyj:n tilikauden liikevaihto oli 26,8 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 0,6 miljoonaa euroa. Konsernin taseen loppusumma oli 37,8 miljoonaa euroa ja omavaraisuusaste 76,1 prosenttia vuoden lopussa.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Kaupalla ei ole merkittävää tulosvaikutusta Alma Medialle.

”Keskitymme strategiassamme erityisesti digiliiketoimintojemme kehittämiseen, kasvattamiseen ja kansainvälistämiseen. Suomessa keskitymme valtakunnallisiin medioihin ja digitaalisiin palveluihin, digitaalisiin mainos- ja markkinointiratkaisuihin sekä maksullisiin digisisältöihin. Luopuminen alueellisesta media- ja painoliiketoiminnasta on jatkumoa aiemmille divestoinneillemme.”, Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne sanoo.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *