”Helsingin yliopisto on 40 000 ihmisen kylä täynnä kiinnostavia tyyppejä, monipuolista huippututkimusta ja tarinoita, joita ei ole ehkä koskaan kerrottu laajalle yleisölle, Helsingin yliopistoa seuraava kirjeenvaihtaja Valtteri Parikka sanoo. Kuva: Pinja Saarela / HS

”Koulutus, tutkimus ja sivistys ovat Hesarin ytimessä. Kiinnostus niihin yhdistää niin lukijoita kuin tekijöitäkin. Se, mitä Helsingin yliopistossa tapahtuu, säteilee koko yhteiskuntaan – siksi projekti on erityisen merkityksellinen”, HS:n vastaava päätoimittaja Kaius Niemi sanoo.

Helsingin Sanomat alkaa seurata Helsingin yliopiston päivittäistä elämää. Uudessa yliopistokirjeenvaihtajan tehtävässä aloittaa toimittaja Valtteri Parikka, 26.

”Yliopistojen ja tutkitun tiedon merkitystä korostetaan juhlapu​heissa, mutta käytännön arki on jäänyt pahasti paitsioon julkisessa keskustelussa. Helsingin yliopisto on kuin pieni kylä, johon tulee joka aamu kymmeniä tuhansia ihmistä opiskelemaan tai töihin. Kylä on täynnä kiinnostavia tyyppejä, monipuolista huippututkimusta ja tarinoita, joita ei ole ehkä koskaan kerrottu laajalle yleisölle”, Parikka sanoo.

Helsingin yliopisto on noin 40 000 ihmisen tiedeyhteisö. Tutkinto-opiskelijoita siellä on lähes 32 000 ja työntekijöitä yli 8 000. Shanghain tuoreen yliopistovertailun mukaan Helsingin yliopisto on Suomen paras ja maailman 82. paras yliopisto. Suomen vanhin yliopisto perustettiin vuonna 1640 Turun akatemiana. Turun palon jälkeen se siirrettiin Helsinkiin vuonna 1828. 

”Koulutus, tutkimus ja sivistys ovat Hesarin ytimessä. Kiinnostus niihin yhdistää niin lukijoita kuin tekijöitäkin. Se, mitä Helsingin yliopistossa tapahtuu, säteilee koko yhteiskuntaan – siksi projekti on erityisen merkityksellinen”, HS:n vastaava päätoimittaja Kaius Niemi sanoo.

Kaikki yliopistoaiheiset artikkelit julkaistaan verkossa osoitteessa HS.fi. Parhaat palat tarjoillaan viikoittain myös Helsingin Sanomien painetussa versiossa ja HS Helsinki -liitteessä.

Valtteri Parikka on viime keväänä Jyväskylän yliopistosta valmistunut filosofian maisteri pääaineenaan journalistiikka. Hän on työskennellyt Helsingin Sanomissa vuodesta 2017 muun muassa kaupunkitoimituksessa, uutisdeskissä ja featuretoimituksessa.

”Olen todella innostunut, kun pääsen tekemään uudenlaista journalismia. Toivon, että saisin yliopistoyhteisön sisältä mahdollisimman paljon vinkkejä isoista ja pienistä asioista”, Parikka sanoo.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *