Yleisölle uudistus näkyy muun muassa muuttuneena taittona ja ilmeenä, uusina toimintoina sekä siinä, että sovelluksen nimi on jatkossa Yle. Sovellus on tästä lähtien myös kaksikielinen, eli saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi.

Uudistuksen taustalla on digipalveluiden merkityksen kasvu suomalaisten mediankäytössä. Yle haluaa olla kehityksessä mukana voidakseen palvella kaikkia suomalaisia myös jatkossa. Uudistuva digitaalinen uutis-, urheilu- ja tapahtumapalvelu pitää suomalaiset ajan tasalla ja kokoaa jakamaan yhteisiä elämyksiä.

“Tavoitteenamme on, että kun ihminen avaa uudistuneen sovelluksen tai selaimen, hän pääsee nopeasti kärryille maailmanmenosta. Nostamme Ylen laajasta tarjonnasta esiin tässä hetkessä kiinni olevat sisällöt, olemme livenä ja läsnä aina kun tapahtuu sekä tarjoamme suomalaisille mahdollisuuden osallistua ja vuorovaikuttaa, syventää ymmärrystä”, kertoo Yle-palvelun päällikkö Elina Paasonen.

Uudistus etenee vaiheittain toukokuusta 2021 alkaen. Kevään ja kesän aikana suomalaiset pääsevät tutustumaan täysin uusiin toimintoihin. Esimerkiksi jalkapallon EM-kisoja varten Yle-sovellukseen rakennetaan futisfanit yhdistävä digitaalinen kisakatsomo. Käytössä on myös Yle-kamera, jolla yleisö voi lähettää omia kuvia ja videoita osaksi urheilulähetyksiä. Heti ensimmäiseksi Yle-kameraa käytetään joukkoistukseen, jossa kerätään suomalaisilta yhteinen Oi Suomi On! -kannustushuuto Huuhkajille.

Euroviisuissa taas on käytössä uudenlainen tapa seurata lähetystä digitaalisesti yhdessä oman kaveriporukan kanssa.