Tapahtuma järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla 17.-18.10.

Ensimmäisen päivän ohjelmassa pureudutaan median uusiin ilmiöihin ja suuntaan. Päivä on Ylen tuottama ja LIFTin päälavan puhujia voi seurata myös suorana Yle Areenassa. Tapahtuma on pääosin englanninkielinen.

Kaksipäiväinen LIFT on suunnattu median ammattilaisille, teknologian kehittäjille, kulttuuritoimijoille, taiteilijoille ja uuden kerronnan eksperteille. Erityisinä teemoina median tulevaisuuden lisäksi ovat myös draama, kuratointi ja miten nuoret uudistavat kerronnan keinoja ja hyödyntävät eri kanavia ja alustoja.

LIFTin juuret ovat Ylen Media Digital Summit -keskusteluissa ja Kiinteistö Oy Kaapelitalon luovan toiminnan ja bisneksen SULA -tapahtumassa. Nyt Yle on yhdistänyt LIFT-tapahtumassa voimansa Kiinteistö Oy Kaapelitalon sekä Helsingin kaupungin, AVEK:n ja muutaman muun toimijan kanssa.

Tapahtuman avaa Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. Osallistujia inspiroivat muun muassa internetin suodatinkuplasta kirjoittanut Eli Pariser (kuvassa), Westworld-draamasarjan tuottajat Noreen O’Toole ja Halle K. Phillips, Spotifyn tuotepäällikkö Benji Portwin sekä aivotutkija Katri Saarikivi ja digitaalisen työn asiantuntija Esko Kilpi sekä lukuisat kiinnostavat tekijät meiltä ja maailmalta.

“Teknologia on viime vuosina hallinnut puhetta mediasta. Nyt haluamme pohtia myös sitä, mikä tekee mediasta merkityksellistä ja palveleeko teknologia ihmisten tarpeita. Media ja sen sisällöt ovat tärkeitä vain jos ne auttavat ihmisiä ymmärtämään paremmin mitä maailmassa tapahtuu. LIFTissä uskomme, että tuomalla media ja kulttuuri ja taide yhteen vahvistamme tätä kehitystä”, sanoo monimediapäällikkö Ritva Leino Yleltä. Monimediayksikkö Yle Lab vastaa ensimmäisen päivän ohjelmasta.

“Kulttuuri, taide ja media ovat yhteiskuntamme peruskiviä. Ne kommentoivat, kuvaavat ja sysäävät liikkeelle ilmiöitä kaikilta elämänalueilta. Meille on tärkeää ymmärtää näitä ilmiöitä ja pysyä ajantasalla kehityksestä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. LIFT kerääkin yhteen uusimmat ja mielenkiintoisimmat virtaukset kulttuurin, taiteen ja median kentältä kaikkialta maailmasta ja toimii kohtauspaikkana näiden alojen ammattilaisille”, sanoo Kiinteistö Oy Kaapelitalon toimitusjohtaja Kai Huotari.

Lisäksi LIFTissä palkitaan Ylen uuden Shortland-videokilpailun parhaat. Raati palkitsee Shortland-gaalassa Kaapelitehtaalla parhaat videot seitsemässä eri kategoriassa. Myös kiinnostavia, uusia Yle-tuotantoja on esillä, esimerkiksi 360- ja 3D-tekniikalla toteutettu dokumentaarinen VR-elokuva Hullujen hautausmaa. Myös Ylen ja HUMEXin yhteistyössä järjestämä Emotion Hack Day 2018: JOY! on vahvasti LIFTissä mukana.