Viro toivoo, että Euroopan komissio luokittelisi Telegram-alustan, joka on kaikkein aggressiivisin Kremlin propagandan julkaisija, suureksi verkkoalustaksi, joka on velvollinen valvomaan ja maltillistamaan levitettävää sisältöä.

Viron teknisten määräysten ja kuluttajaturvallisuuden viraston tietoyhteiskuntaosaston puheenjohtaja Helen Rothla.

Video: https://youtu.be/SwkVSVC-tNU

Sosiaalisen median kehitys on tehnyt disinformaation levittämisestä hyvin helppoa. Siksi on tärkeää, että verkkoalustat ovat vastuussa jakamastaan sisällöstä.

Helmikuusta 2024 alkaen sovellettava eurooppalainen laki Internet-palveluista velvoittaa suuret verkkoalustat valvomaan sisältöä. Euroopan komissio on jo listannut 17 suurta alustaa, mutta Telegram, aggressiivisin niistä, ei ole listalla. Siksi esitämme komissiolle pyynnön, että Telegram sisällytettäisiin suurten alustojen joukkoon”, sanoo Viron teknisten määräysten ja kuluttajaturvallisuuden viraston tietoyhteiskuntaosaston puheenjohtaja Helen Rothla.

Varsovan disinformaation vastainen huippukokous järjestetään 4.-5. lokakuuta 2023 Varsovan kuninkaanlinnassa. Lisätietoa konferenssille omistetulla verkkosivustolla: https://stop-disinformation.eu/en/node

Euroopan komission päättämän digipalvelusäännöksen mukaan 17 alustaa kuuluu kontrolloitavien luokkaan:

Erittäin suuret verkkoalustat:

 • Alibaba AliExpress
 • Amazon Store
 • Apple AppStore
 • Booking.com
 • Facebook
 • Google Play
 • Google Maps
 • Google Shopping
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Snapchat
 • TikTok
 • Twitter
 • Wikipedia
 • YouTube
 • Zalando

Erittäin suuret hakukoneet:

 • Bing
 • Google Search

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *