Venäjä tavoittelee ammattimaisesti toteutetun disinformaatiotoiminnan avulla kolmea tavoitetta: jakaa puolalaista yhteiskuntaa, herättää puolalaisten vastahakoisuutta omaa maataan kohtaan, jotta he antautuisivat Venäjän vallan alle, ja pyrkii heikentämään Puolaa sen vieraantumisen kautta Natossa – uskoo kansallisen yleisradioyhtiön neuvoston puheenjohtaja Maciej Świrski.

Video: https://youtu.be/w-q1fLL5rfE

”Venäjä haluaa jakaa yhteiskunnan kahteen sotivaan heimoon. Kyse ei ole vain poliittisista näkemyksistä, vaan vihan lietsomisesta niin, ettei ihmisten välillä ole kommunikaatiota. Jos aiomme torjua disinformaatiota, meidän on ensinnäkin oltava valppaina kansalaisina, ja meidän on säilytettävä tämä valppaus. Kyse ei ole vainoharhaisuudesta, vaan yksinkertaisesti siitä, että tiedetään, että tällaisia operaatioita toteutetaan”, totesi Maciej Świrski puheessaan Varsovan disinformaation vastaisessa huippukokouksessa.

Kansallisen yleisradiotoiminnan neuvoston (KRRiT) puheenjohtaja lisäsi, että tämä tapahtuma osoittaa, että Keski- ja Itä-Euroopan alueen mailla on samanlaisia ongelmia venäläisen disinformaation kanssa. Varsovan disinformaation vastaisen huippukokouksen tarkoituksena on käsitellä näitä ongelmia yhdessä.

”Emme ole avuttomia. Maissamme on säädetty lakeja disinformaation torjumiseksi, niitä on vain käytettävä. Sitä varten tämä konferenssi järjestetään”, Maciej Świrski korosti.

Varsovan disinformaation vastainen huippukokous järjestettiin 4.-5. lokakuuta 2023 Varsovan kuninkaanlinnassa.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *