Koko markkinointiviestintäalan kattavan Vuoden toimisto -tutkimuksen 2022 voittajat on julkistettu palkintogaalassa Bio Rexissä 10.3.2022.

Suomessa kuudennen kerran järjestetty Vuoden Toimisto -tutkimus perustuu ruotsalaisen Regin Årets Byrå -konseptiin. Tutkimuksessa kartoitetaan markkinointi-, mainos- ja viestintäpalveluja ostavien asiakkaiden tyytyväisyyttä palveluja tarjoaviin toimistoihin, merkittävimpiä toimiston valintaan vaikuttavia kriteereitä ja markkinointialan kehityssuuntia. Tänä vuonna on lisäksi kartoitettu toimistojen tunnettuutta Imagewatch osion kautta. Tutkimuksen tarkoituksena on edesauttaa markkinointi- ja viestintäpalveluja ostavien asiakkaiden ja toimistojen yhteistyötä, jotta koko markkinointiviestintäala kehittyisi ja kasvaisi.

Vuoden 2022 -tutkimuksessa oli mukana 63 toimistoa ja eri kategorioita oli 13. Tutkimuksen vastaajina ovat toimistojen asiakkaina olevat markkinointipäättäjät ja tutkimukseen saatiin 871 vastausta. Toimistojen asiakkaat arvioivat toimistoja, joihin heillä on ollut aktiivinen asiakassuhde viimeksi kuluneen vuoden aikana.

Vuoden Toimisto -tutkimuksesta vastaa Regi, ja mediakumppanina toimii Alma Media.

–  Etenkin asiakastyytyväisyyden tulos ilahdutti tänä vuonna, tuloksen ollessa korkein koko Suomen Vuoden Toimisto -tutkimuksen historiassa (8.65). Tutkimuksessa kysytään myös, moniko markkinointiviestintäalan päättäjistä on harkinnut toimistonsa vaihtamista viimeisen 12 kk aikana. Tämä osuus on noussut tänä vuonna kaksi prosenttiyksikköä ollen nyt 21 %. Kasvanut vaihtohalukkuus voi kilpailutuksen lisäksi indikoida uuden näkökulman hakemisesta, vaikka nykyiseenkin toimistoon ollaan tyytyväisiä. Yhä useampi markkinointiviestintäalan toimisto on löytänyt Vuoden Toimisto tutkimuksen ja kilpailun, mistä olemme erityisen iloisia, kertoo Regin Vuoden Toimisto Business Director Carola Katter.

Vuoden 2022 toimisto -tutkimuksen voittajat eri kategorioissa

Asiakkailtaan parhaat arvosanat saaneet toimistot eli Vuoden Toimisto 2022 -tutkimuksen voittajat ovat:

Agency Image:

Bob the Robot

Asiakasymmärrys ja -kokemustoimistot:

Kuulas Helsinki

Brändi ja design-toimistot

Berry Creative

Digitoimistot:

Grapevine ja OSG Agency Oy (jaettu)

Mainostoimistot – myyntikate yli 5 miljoonaa euroa

TBWA\Helsinki

Mainostoimistot – myyntikate 2–5 miljonaa euroa

Folk Finland

Mainostoimistot – myyntikate 1–2 miljoonaa euroa

Karpalo Group

Mainostoimistot – myyntikate 550 000–miljoona euroa

20/20 Helsinki

Markkinointiteknologiatoimistot

Oikio Digital Performance Agency

Mediatoimistot – Myyntikate 500 t-2 miljoonaa euroa:

NØRR3

Mediatoimistot – Myyntikate yli 2 miljoonaa euroa:

Initiative

Sisältömarkkinointi- ja Some toimistot:

Aller Ideas

Tapahtumatoimistot

Pulp Agency

Viestintätoimistot:

OSG Viestintä

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *