EU:n televiestintäministerit vaativat, että digitaalisia palveluja, internetpalveluja ja sosiaalisen median palveluja tarjoavat yritykset torjuvat Venäjän Ukrainaan tekemään hyökkäykseen liittyvän disinformaation verkkoalustoillaan.

YouTube video

EU:n neuvoston puheenjohtajamaa Ranska järjesti 8.-9.3.2022 epävirallisen televiestintäministerien kokouksen Pariisissa ja Neversissä. Suomea kokouksessa edusti liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Ministerit keskustelivat yhdessä suurten alustayhtiöiden edustajien kanssa verkossa leviävästä disinformaatiosta ja keinoista sen torjumiseksi.

– Koska valeuutiset liikkuvat rajojen yli, Euroopan unionilta tarvitaan yhteisiä, päättäväisiä toimia. Lisäksi alan yrityksillä on tässä työssä suuri vastuu, sanoo ministeri Harakka.

Ministerit tekivät aloitteen kyberkyvykkyyksien kehittämiseksi koko EU:ssa.

– Meidän tulee suojella kriittistä infrastuktuuria kuten viestintäverkkojamme hyökkäyksiltä ja teemme kaikkemme, jotta onnistumme siinä. Haluamme tukea omien kyberturvayritysten huippuosaamista, mutta myös laajasti muun yrityskentän tietoturvan vahvistamista, toteaa ministeri Harakka.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *