Nuorista aikuisista (18–24-vuotiaat) 88 prosenttia pitää painettuja tai digitaalisia sanomalehtiä luotettavina, todetaan Uutismedian Liiton teettämässä tuoreessa selvityksessä. Toiseksi sijoittuvaan televisioon luotettavuuden liittää vain 35 prosenttia nuorista aikuisista. Ero sanomalehtien eduksi on huimat 53 prosenttiyksikköä. Sanomalehtien johtoasema on yhtä vahva kuin vuotta aiemmin.

Koko aikuisväestöstä kolme neljästä (75 %) luottaa painettuihin tai digitaalisiin sanomalehtiin. Seuraavaksi eniten luotetaan tv-kanaviin tai niiden verkkopalveluihin (62 %) ja radiokanaviin tai niiden verkkopalveluihin (46 %).

Googleen, verkossa oleviin uutisportaaleihin, sosiaaliseen mediaan, tubettajiin ja blogeihin luotettavuuden liittää vain 1–7 prosenttia suomalaisista.

Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi kirjoittaa kolumnissaan 19.9.2021, että muuhun maailmaan verrattuna tulokset ovat hämmästyttävän myönteisiä. ”Kun Yhdysvalloissa, Britanniassa, Ranskassa tai Unkarissa kolmisenkymmentä prosenttia kansalaisista kertoo luottavansa uutismediaan, Suomi on globaalin vertailun ykkösmaa 65 prosentilla, ilmenee Reuters-instituutin vuotuisesta digitaalista uutismediaa koskevasta raportista. Ruotsissa vastaava prosenttiosuus on 50.”

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *