Suomen Kuvalehti paljastaa (SK 37), että laajentumista suunnitteleva Alfa TV rahoittaa toimiaan osittain lähetystyöhön ja orpolasten auttamiseen annettujen lahjoitusvarojen turvin. Alfa TV:n keskeneräinen osakeanti on edennyt nihkeästi.

SK:n toimittaja Samuli Suonpää on selvittänyt, että vuonna 2020 Alfa TV:n lahjoituksia kerännyt taustayhdistys IRR-T&V ry osti omistamaltaan Alfa TV:n taustayhtiöltä Brilliance Communicationsilta ohjelma-aikaa yli 2,5 miljoonalla eurolla. Lähetystyöjärjestön rahavirran osuus Alfa TV:n yhtiön liikevaihdosta oli yli 75 prosenttia.

Yhtiöllä on käynnissä osakeanti, jossa se pyrkii keräämään suomalaisilta kolme miljoonaa euroa. Syyskuun 14. päivään mennessä osakkeista oli merkitty 75 prosenttia, minkä seurauksena anti-aikaa on edelleen jatkettu.

Mediataloista Keskisuomalainen on ilmoittanut sijoittavansa ”pienen summan” eli Ylen tietojen mukaan muutamia satoja tuhansia euroja. Tarkkaa summaa yhtiö ei ole paljastanut.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *