Muutos vahvistaa Ylen uutistarjontaa molemmissa maakunnissa, joilla on tähän saakka ollut yhteiset radiouutiset. Keski-Pohjanmaalla on omat radiouutisensa ja ne jatkuvat normaalisti.

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat ovat olleet Ylellä ainoita maakuntia, joissa ei ole ollut omia, erillisiä uutislähetyksiään radiossa.

“Nyt Pohjanmaa saadaan tasa-arvoiseen tilanteeseen muiden maakuntien kanssa, kun pääsemme aloittamaan jokaiselle pohjalaismaakunnalle omat radiouutiset. Tämä on toivottu ja odotettu uudistus”, sanoo Ylen aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Muutosta varten Yle ja Digita ovat asennuttaneet uusia radiolähettimiä Pietarsaareen ja Uuteenkaarlepyyhyn. Yle Vaasa ja Yle Seinäjoki tulevat näkymään digitaalisissa radiovastaanottimissa Yle Kokkolan lisäksi. Uutislähetyksiä on yhdeksän joka arkipäivä. Yle Radio Suomen maakuntauutisia on mahdollisuus kuunnella myös Yle Areenasta riippumatta siitä, missä kuuntelija on.

“Sekä Etelä-Pohjanmaa että Pohjanmaa ovat merkittäviä maakuntia, joissa on paljon omia uutisia. Yle Pohjanmaalla on tärkeä tehtävä toimittaa alueelta valtakunnallisia uutisia koko Suomen tietoon, mutta tärkeää on myös uutisoida paikallisesti oman alueen asukkaita kiinnostavista aiheista. Uudistus lisää molempien maakuntien uutistarjontaa ja parantaa myös mahdollisuutta reagoida uutistilanteisiin”, kertoo Yle Pohjanmaan päällikkö Satu Takala.

Yle Radio Suomen lisäksi Yle Pohjanmaa tekee kaksi alueellista tv-uutislähetystä arkisin. Nämä lähetykset ovat jatkossakin kolmen pohjalaismaakunnan yhteiset.