Kustannus-Mäkelä Oy kuuluu tätä nykyä yhä harvalukuisempaan itsenäisten suomalaisten, saman perheen omistuksessa vuosikymmeniä säilyneiden kustantamoiden joukkoon.

”Toimimme Karkkilasta käsin, joten emme ole maantieteellisesti aivan ytimessä. Olemme jopa hieman ylpeitä pitkästä taipaleestamme ja ennen kaikkea siitä, että niin monet lapset ympäri Suomea saavat onnistumisen elämyksiä ja oppivat lukemaan Mäkelän kirjojen avulla”, Atso Mäkelä kertoo.

Vuosikymmenten varrella Mäkelän kustannustoiminnan ytimeksi on kasvanut vahva lastenkirjasydän, jota täydennetään ajankohtaisilla harrastekirjoilla ja valikoiduilla dekkareilla. Syksyllä 2021 yhtiö julkaisee upeita uutuuksia kaikissa näissä kategorioissa. Kaikkiaan tarjolla on 80 kirjauutuuden ja 10 uusintapainoksen kattaus..

Mäkelän kuvakirjat ovat lapsiperheissä jo käsite. Helppolukuiset uutuudet Lukumestari-, Lukuavain-, Kirjatiikeri- ja Lukupiraatti-sarjoissa tukevat ja kannustavat lukemaan opettelevia. Kouluikäisten tiedonnälkää ruokitaan huippukiinnostavilla tietoteoksilla, joissa perehdytään maapallon napa-alueisiin ja muinaisten dinosaurusten elämään sekä selvitetään, mitä koodaaminen on.