Lännen Median yhdeksän osakaslehteä keskittävät tekijävoimaansa paikalliseen sisältöön. Samalla lehdet perustavat uuden ja aiempaa selvästi pienemmän yhteistoimituksen tuottamaan laadukasta valtakunnallista sisältöä.

Lännen Median uuteen toimitukseen nimetään kuusi journalistia. Muutoksen suunnitellaan toteutuvan helmikuun alusta 2021.

Perusuutisissa Lännen Median lehdet tukeutuvat nykyistä enemmän STT:n asiakkuuteen.

Yhteistoimituksesta palaavat toimittajat siirtyvät vanhan työsuhteensa puitteissa kotilehtensä vahvuuteen.

Lännen Media -yhteistyössä ovat lehdistä Turun Sanomat, Kaleva ja Lapin Kansa, Ilkka-Pohjalainen, Hämeen Sanomat ja Forssan Lehti, Keskipohjanmaa, Kainuun Sanomat ja Länsi-Suomi. Julkaisut tavoittavat päivittäin keskimäärin 620 000 painetun lehden lukijaa (KMT Levikintarkastus 2020). Ilmestymisalue ulottuu Pohjois-Suomesta Pohjanmaan kautta Hämeeseen ja Lounais-Suomeen.

Uuden toimituksen rinnalle Lännen Media perustaa tuotantokeskuksen, jossa yhteistä lehtisisältöä käsitellään ja taitetaan julkaisuvalmiiksi. Tuotanto sijoittuu Kajaaniin Kainuun Sanomien toimituksen yhteyteen.

Tuotantoyhtiö Lännen Media Oy:n osakkaina ovat Hämeen Sanomat Oy, I-Mediat Oy, Kaleva Oy, KPK Yhtiöt Oyj, Marva Media Oy, SLP Kustannus Oy ja Turun Sanomat Oy.