Samassa yhteydessä Alma Media myy 35 prosentin osakeomistuksensa Arena Interactive Oy:ssa Arena Partners Oy:lle 0,4 milj. eurolla. Arena Interactive on Arena Partnersin tytäryhtiö.

Arena Partners Oy omistajia ovat Keskisuomalainen Oyj (41,21 % osakkeista), Ilkka-Yhtymä Oyj (41,17 %), KPK Yhtiöt Oyj (8,81 %) sekä PunaMusta Media Oyj (8,81 %).

Omistusrakenteen yksinkertaistaminen tukee Alma Median asumiseen ja autoiluun liittyvien markkinapaikkojen kehittämistä strategian mukaisesti.

Alma Mediapartnersin brändejä ovat mm. Suomen suurin asuntohakupalvelu Etuovi.com, vuokraustoimintaan keskittynyt Vuokraovi.com sekä valtakunnallinen autokaupan verkkopalvelu Autotalli.com. Alma Mediapartnersin liiketoiminta on laajentunut myös muihin asumisen ja autoilun palveluihin, kuten esimerkiksi kiinteistövälitys- ja autokaupan järjestelmiin sekä kilpailutuspalveluihin.

Vuonna 2019 Alma Mediapartnersin liikevaihto oli 25,2 milj. euroa, käyttökate 10,4 milj. euroa ja liikevoitto 9,1 milj. euroa (IFRS-periaatteen mukaisena osana Alma Media -konsernia).

Vähemmistöosuuden lunastus vaikuttaa Alma Media konsernin taseasemaan siten, että vähemmistöosuuden lunastushinta vähennetään suoraan konsernin omasta pääomasta.

Arena Partners Oy kirjaa myynnistä arviolta noin 40 miljoonan euron myyntivoiton vuoden 2020 tulokseen. Ilkka-yhtymä kertoo, että sen saamalla myyntivoitolla ei ole vaikutusta Ilkka-Yhtymän oikaistuun oman toiminnan liikevoittoon, mutta sillä on merkittävä vaikutus Ilkka-Yhtymän tilikauden 2020 tulokseen osakkuusyhtiötuloksen kautta. Ilkka-Yhtymän tilikauden 2020 osakkuusyhtiötulos paranee arviolta noin 15 milj. eurolla Arena Partners Oy:n myyntivoiton seurauksena.

Myyntivoitolla on merkittävä vaikutus myös Keskisuomalainen Oyj:n tilikauden 2020 tulokseen osakkuusyhtiötuloksen kautta. Keskisuomalainen Oyj:n
tilikauden 2020 tulos paranee arviolta noin 15 miljoonalla eurolla Arena Partners Oy:n myyntivoiton seurauksena.