Kaksi STT:n toimittajaa huolehtii yönaikaisesta uutisoinnista Ylen kanavilla ja verkossa. He työskentelevät Ylen tiloissa Pasilassa ja hälyttävät ison uutistapahtuman tullen Ylen operatiivisen uutisjohdon. Lisäksi STT:llä on joka yö vähintään kaksi toimittajaa uutistoimiston omissa yövuoroissa, jotka tehdään Australian Sydneystä käsin.

“Saamme yönaikaiseen uutistoimintaamme tunnetun journalistisen kumppanin. STT:n toimituksellinen rekrytointi- ja johtamisosaaminen sekä STT:n uutisorganisaation koko ketjun tuki varmistavat yöpäivystykselle ja nousevalle uutisaamulle parhaat lähtökohdat. Samalla haluamme vahvistaa suomalaisen median monimuotoisuutta ja toimintaedellytyksiä”, sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Räisänen.

“On hieno asia, että Yle luottaa STT:hen tämän vastuullisen tehtävän hoitamisessa. Hieno asia on niin ikään se, että STT:n rooli ja merkitys suomalaisten vastuullisten uutismedioiden palvelijana vankistuu”, sanoo STT:n toimitusjohtaja Kimmo Pietinen.

Ylellä on ollut kumppanuusjärjestelyjä yön uutispäivystyksestä vuodesta 2015.