Kesäkuussa 2019 julkaistun Ericsson Mobility -tutkimuksen mukaan 5G:n kasvu on odotettua nopeampaa. Yhtiö ennustaa, että 5G liittymiä on 1.9 miljardia vuonna 2024 operaattorien ja 5G laitteiden tarjonnan yleistyessä. Marraskuussa 2018 yhtiö ennusti 5G liittymiä olevan 1.5 miljardia – kasvua ennusteissa on lähes 27 prosenttia. Muut ennusteet ovat myös lisääntyneet merkittävästi nopean 5G-verkon käyttöönoton seurauksena. Raportin mukaan mobiililaajakaistaliittymiä tulee olemaan yli 400 miljoonaa enemmän vuonna 2024.

5G-verkon kattavuuden odotetaan kasvavan nopeasti saavuttaen 45 prosentin peiton vuoden 2024 loppuun mennessä ja tarjoten 35 prosenttia maailman mobiilidatan liikenteestä. Kattavuus voi nousta jopa 65 prosenttiin, sillä taajuuksien jakamistekniikka mahdollistaa 5G:n käyttöönoton myös LTE-taajuusalueilla. Operaattorit ovat lisänneet 5G-verkon tarjontaa verkkoa tukevien älypuhelimien yleistyessä. Joillakin markkinoilla palveluntarjoajat ovat asettaneet vielä kunnianhimoisempia tavoitteita, joiden mukaan 5G-verkon kattavuus olisi jopa 90 prosenttia ensimmäisen vuoden aikana.

5G-liittymien käyttöönoton odotetaan kasvavan nopeimmin Pohjois-Amerikassa, jossa 63 prosenttia matkapuhelinliittymistä ennustetaan käyttävän 5G verkkoa vuonna 2024. Seuraavaksi nopeinta käyttöönotto on Koillis-Aasiassa, jossa 47 prosenttia matkapuhelinliittymistä ennustetaan tukevan 5G:tä. Euroopassa käyttöönotto on kolmanneksi nopeinta: ennusteiden mukaan 5G matkapuhelinliittymiä olisi 40 prosenttia.

Mobiilidatan määrän maailmanlaajuinen kasvu jatkaa jyrkkää nousua. Vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä kasvua oli 82 prosenttia edellisvuodesta. Mobiilidatan käytön ennustetaan saavuttavan 131EB kuukausitason vuoden 2024 loppuun mennessä, jolloin ennustetaan, että käytössä olevista verkoista 35 prosenttia olevan yli 5G-verkkoja.

Maailmanlaajuisesti markkinoilla on 1 miljardia mobiilissa toimivaa IoT-verkkoyhteyttä. Määrän odotetaan nousevan 4,1 miljardiin vuoteen 2024 mennessä. Ennusteiden mukaan verkoista 45 prosenttia edustaa Massive IoT-verkkoja, joita käytetään etenkin teollisuuden tarpeisiin muun muassa terveydenhuollon ja lääketieteen aloilla sekä kuljetuksien seurannassa.