Etelä-Saimaa sai langettavan päätöksen lehden ja lehden kanssa samaan konserniin kuuluvan blogialustan välisen sisältöyhteistyön merkitsemisestä. Lehti julkaisi paperilehdessään kirjoituksia, jotka se oli ostanut bloggaajilta, jotka tuottavat sisältöä pääsääntöisesti lehden kustantajan ylläpitämälle blogialustalle. Juttujen sisällä julkaistiin blogialustan logo, mutta sen merkitystä ei avattu teksteissä mitenkään eikä jutuissa kerrottu, että lehti ja blogialusta kuuluvat samaan konserniin.

JSN totesi, että jutun sisällä julkaistu blogialustan logo hämärsi mainosten ja toimituksellisen aineiston välistä rajaa ja että lukijoille olisi pitänyt kertoa avoimesti konserniyhteydestä.

Lisäksi JSN antoi Iltalehdelle langettavan päätöksen tapauksesta, jossa lehden verkkosivuilla julkaistut mainokset eivät erottuneet riittävästi journalistisesta sisällöstä.

Neljä vapauttavaa, kaksi langettavaa

JSN käsitteli kokouksessaan 6.3.2019 yhteensä kuusi kantelua, joista neljä johti vapauttavaan päätökseen.

Ilta-Sanomat sai vapauttavan päätöksen oikeudessa käsitellystä perintöriidasta kertovasta jutusta ja Aamuposti kunnallispoliitikon työnantajaltaan saamasta varoituksesta kertovasta jutusta. JSN katsoi, että jutut eivät loukanneet kantelijoiden yksityisyyden suojaa.

Lisäksi JSN antoi Iltalehdelle vapauttavan päätöksen, kun se katsoi, että politiikan toimittajan kolumnissaan esittämä väite ei ollut olennainen asiavirhe vaan tulkinta, jolle oli riittävät perusteet. Paikallislehti Viispiikkinen sai vapauttavan päätöksen uutistapahtuman seuraamista käsitelleestä kantelusta.