Tarjouskilpailuun tuli yhteensä 23 osallistumisilmoitusta, joista kolme valittiin toiseen, varsinaiseen tarjousvaiheeseen. Päätös toisen vaiheen tuloksista julkistettiin 18.12.2018. Tarjouksien kokonaistaloudellisuutta arvioitiin kolmella osa-alueella: hinta (40 %), luovat ideat (40 %) ja yhteistyöprosessit ja vuorovaikutustaidot (20 %). Sherpa nappasi täydet pisteet mm. luovasta osuudesta ja vuorovaikutustaidoista.

”Olen valtavan iloinen, että saimme täydet pisteet juuri luovuudesta. Olemme määritelleet sen strategiamme tärkeimmäksi painopisteeksi. Tähän määritellyt tavoitteet ja tehdyt investoinnit tuovat nyt toivottua tulosta. Lisäksi vuorovaikutuksella on äärimmäisen tärkeä rooli onnistuneen asiakassuhteen luomisessa ja ylläpitämisessä.” kertoo Linda Keinänen.

”Sherpan tarjoamat kehitysajatukset ja mainonnan kattoidea sopi kiitettävästi HSL:n uuteen brändistrategiaan ja taktiset kampanjaesimerkit olivat linjassa ajattelun kanssa”, sanoo HSL:n asiakkuus- ja myyntijohtaja Mari Flink.

”Tästä meillä on erinomaiset mahdollisuudet rakentaa yhdessä tavoitteemme mukaista, eikä pelkästään sujuvaa, vaan tinkimättömästi parasta arkea maailman toimivimmalla kaupunkiseudulla ja tehdä siitä myös houkuttelevaa monimuotoiselle kohderyhmällemme.”

”HSL on toimivan kaupunkiseudun arjen selkäranka ja me näimme mahdollisuudet paljon enempäänkin. On suuri kunnia olla tukemassa HSL:n kehitystä matkalla kohti entistäkin osallistavampaa, tässä hetkessä elävää, kohderyhmänsä muuttuviin tarpeisiin vastaavaa palvelubrändiä, joka tunnetaan sanoistaan ja muistetaan teoistaan.” summaa Linda Keinänen.

Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on enintään 600 000 euroa (+ alv 24 %) vuodessa ja yhteenlaskettu kokonaissumma siten enintään 2 400 000 euroa (+ alv 24 %) sopimuskaudella (2019–2020) ja optiovuosilta (2021 ja 2022).