Lukija hyötyy Pressdoorin palvelussa yksinkertaisesta maksujärjestelmästä, pääsystä laatujournalismin pariin ja pienten juttukokonaisuuksien hinnoittelusta. Mediatalolle Pressdoorin järjestelmä on markkinoinnin tuki ja tapa paketoida erilaisia sisältöjä sopivan kokoisiksi myyntipaketeiksi.

Pressdoorin malli on lähtökohdiltaan selkeä. Kun lukija painaa median nettisivuilla jutun yhteydessä olevaa ostonappulaa, samalla hetkellä Pressdoor ostaa jutun lukuoikeuden kustantajalta ja myy sen lukijalle. Lukija ostaa yhdellä klikkauksella häntä kiinnostavan nettijutun tai joukon digitaalisia artikkeleita aiheesta, joka kiinnostaa häntä.

Pressdoorin ekosysteemissä lisänä ovat suosittelujärjestelmät.

Pressdoor syntyi vuonna 2015 tarpeesta tarjota entistä monipuolisempia mahdollisuuksia ostaa mediasisältöjä. Hyviä, vastuullisten medioiden tarjoamia sisältöjä on alettu valemedian aikana arvostaa entistä enemmän. Reuters Instituutin tutkimuksen tuore tieto kertoo, että tällä hetkellä vasta 18 prosenttia suomalaisista maksaa mediasisällöistä, mutta luvussa on tapahtunut selkeä hyppäys ylöspäin viime vuonna.