Rikhard Husu on työskennellyt uutis- ja yhteiskuntajournalismin parissa Ylessä vuodesta 2002, muun muassa Obs debatin ja Slaget efter tolv:n tuottajana ja juontajana. Tällä hetkellä hän työskentelee projektipäällikkönä Svenska Ylen yhteiskuntatoimituksen talous- ja politiikkatiimissä.

“Rikhard Husun valintaan vaikuttivat hänen laaja osaamisensa ja pitkä kokemuksensa Euroopan yhteiskuntakehityksen kysymyksistä. Hänellä on niin ikään kyky selittää ja analysoida monimutkaisia kokonaisuuksia ymmärrettävällä tavalla niin televisiossa, radiossa kuin verkossakin”, kertoo Svenska Ylen sisältöpäällikkö Kerstin Häggblom.

“Seuraavat vuodet ovat monella tapaa ratkaisevia Euroopan kannalta. Brexit-keskustelu herättää kysymyksiä eurooppalaisen yhteistyön tulevaisuudesta. Vahvistaako kriisi EU:ta ja kuinka vastuunjako jäljellä olevien jäsenmaiden välillä järjestetään? Maahanmuuttopolitiikka on toinen alue, jossa eurooppalaisten yhteenkuuluvuutta testataan. Löytyykö pakolaispolitiikkaan yhteinen eurooppalainen linja, joka ottaa huomioon ihmisoikeudet?” sanoo Rikhard Husu.

Euroopan kirjeenvaihtajana Rikhard Husu kuuluu Ylen EU-verkostoon ja raportoi eurooppalaisista ilmiöistä sekä EU-päätösten vaikutuksista jäsenmaissa Svenska Ylen kaikissa välineissä.

“Ei tule myöskään unohtaa runsaan vuoden päähän ajoittuvaa Suomen kautta EU:n puheenjohtajamaana. On mielenkiintoista nähdä, millaiseksi agenda muodostuu Suomen puheenjohtajakautena”, Husu lisää.

Husu aloittaa työssään syyskuussa. Hän seuraa Daniel Olinia, jonka asemapaikkana Bryssel on ollut tammikuusta 2015.