Suomen parhaat tubettajat palkittiin Pohjoismaiden suurimmassa YouTube-tapahtumassa Hartwall Arenalla sunnuntaina. Neljättä kertaa järjestetyssä Suomen Tubeconissa vieraili 11.–13. elokuuta yhteensä 17 500 kävijää.

Tubecon ry:n järjestämissä Awardseissa tubettajat äänestivät itse keskuudestaan suosikkinsa 11 eri kategoriassa. Lisäksi yleisö sai antaa äänensä ISTV:n suosikkitubettaja-äänestyksessä. Helsinkiläiset Backin veljekset nousivat tänä vuonna Awardsien tähdiksi. Roni Back voitti Tubecon Awardseissa sekä Vuoden vloggaaja- että Yleisön suosikki -kategoriat. Ronin veli Miklu palkittiin puolestaan vuoden tähtilupauksena.

– Tubecon oli jälleen menestys. Tubecon ja sen yhteydessä järjestetty ammattilaistapahtuma Tubecon Industry Day todistavat toimialan kasvua ja vakiintumista. Olemme erittäin tyytyväisiä myös siihen, että uudet yleisöt ja tubettajat löysivät tänä vuonna Tubeconiin, kertoo tapahtumaa järjestävän Suomen Tubetapahtumat Oy:n toiminnanjohtaja Krista Huovinen.

Kotimaisen tapahtuman menestys tukee Tubecon-tapahtuman kansainvälistymistä. Viikonlopun aikana tapahtumassa vieraili delegaatiota seitsemästä eri Euroopan maasta tutustumassa konseptiin. Tubeconin laajentumista tukeva joukkorahoituskampanja on saanut myös lentävän lähdön. Rahoituksen minimitavoitteesta on saavutettu alle viikossa 56 prosenttia.

– Tavoitteemme on luoda Tubeconista Euroopan laajuinen tapahtumaverkosto ja monistaa Helsingin Tubeconin menestys vientituotteeksi. Suomen, Ruotsin ja Espanjan Tubeconien lisäksi tavoitteemme on laajentua yhdeksään uuteen maahan seuraavan vuoden aikana. Kansainväliset vieraamme olivat erittäin tyytyväisiä Helsingin tapahtuman järjestelyihin. Uskomme, että vahvistamme useita uusia Tubecon-maita lähiviikkojen aikana, kertoo kansainvälistä liiketoimintaa hallinnoivan Tubecon Oy:n toimitusjohtaja Risto Kuulasmaa.

Kaikki Tubecon Awards -voittajat:

Vuoden kauneuskanava – Uino Aino

Vuoden lifestylekanava – Sita Salminen

Vuoden vloggaaja – Roni Back

Vuoden vauhtikanava – Stunt Freaks Team

Vuoden lelukanava – LPSmadison

Vuoden musiikkikanava – TUULI

Vuoden huumorikanava – MiskaMH

Vuoden pelikanava – Roponen

Vuoden tähtilupaus – Miklu

Vuoden video – VARTALO by Mansikkka

Vuoden aikuistubettaja – Milli&Abe

Yleisön suosikki – Roni Back

Tubecon ry:n kunniamaininnat esimerkillisestä toiminnasta suomalaisen tubekulttuurin eteen tehdystä työstä saivat:

Micael Anton

Dave Cad

Jonna Paananen