Liikenne- ja viestintävirasto Traficom vastaa 7 miljoonan euron valtionavustuksen jakamisesta kotimaisille media-alan toimijoille, joiden tavoitteena on tukea kattavaa ja yhteiskunnallisesti tärkeää tiedonvälitystä sekä monipuolista ja monimuotoista uutistoimintaa. Tämä tuki on osa vuoden 2023 lisätalousarvioesitystä.

Tiedotusvälineiden toimintaympäristö on muuttunut voimakkaasti viime vuosina, ja valtionavustuksen tarkoituksena on auttaa mediayhtiöitä sopeutumaan muutoksiin. Tuen avulla pyritään varmistamaan riittävä tiedonvälitys sekä alueellisella että paikallisella tasolla ja estämään uutiserämaiden syntyminen.

Valtionavustusta voidaan käyttää toimituksellista työtä tekevien henkilöiden palkkoihin ja freelance-palkkioihin. Avustusta myönnetään uutismedioille, joilla on vastaava päätoimittaja ja itse tuotettua toimituksellista aineistoa. Tuen myöntämisen edellytykset määritellään tarkemmin valtioneuvoston asetuksessa.

Traficom valmistelee parhaillaan tuen hakumenettelyä, ja hakemisen yksityiskohdista sekä tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

(Tämän jutun on kirjoittanut Chat GPT 4 -tekoälyohjelma Traficomin tiedotteen perusteella)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *