Alma Medialle siirtyy 1.4.2021 alkaen yhteensä 39 Nettix Oy:n työntekijää (kokopäiväiseksi muutettuna).

Nettix Oy raportoidaan osana Alma Consumer -liiketoimintasegmenttiä toisesta vuosineljänneksestä 2021 alkaen. Nettix Oy:n liikevaihto oli vuonna 2020 22,5 miljoonaa euroa, käyttökate 11,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 10,0 miljoonaa euroa.

Ostettavan liiketoiminnan velaton kauppahinta (enterprise value) on 170 milj. euroa. Kauppahinta suoritetaan käteisellä, jonka suorittamiseksi Alma Media on sopinut yrityskauppaa varten tavanomaisten ehtojen mukaisen velkarahoituksen.

Alma Media rahoittaa kaupan täysimääräisesti velalla ja on allekirjoittanut sopimuksen OP Yrityspankki Oyj:n kanssa 220 milj. euron väliaikaisrahoituksesta (”bridge-rahoitus”), joka erääntyy maksettavaksi viimeistään 18 kuukauden kuluttua yrityskaupan toteutumisesta. Rahoitus kattoi myös Alma Median joulukuussa julkistaman Alma Mediapartnersin vähemmistöosuuden hankinnan 53 miljoonalla eurolla. Alma Media tulee muuntamaan järjestelyn pitkäaikaiseksi rahoitukseksi vuoden 2021 aikana.

Alma Media arvioi, että yrityskaupasta syntyy noin 1,5 miljoonan euron vuotuiset synergiaedut vuoteen 2022 mennessä ja ne liittyvät pääasiassa mediamyyntiin, tukitoimintoihin, tiloihin ja tietojärjestelmiin sekä IT-kehitykseen.

Yrityskauppaan liittyvien transaktiokustannusten arvioidaan olevan 1,5 miljoonaa euroa, josta 0,5 miljoonaa euroa on kirjattu kuluksi vuodelle 2020.