Kaleva365 Oy:ssa toiminnan uudelleenjärjestely voi alustavan arvion mukaan johtaa enimmillään 20 hengen työsuhteen ehtojen muutokseen tai irtisanomiseen.

Lehtinimikkeiden lakkauttamisia ei ole suunnitteilla. Kaleva365 Oy:n lehtiä ovat Kalevan lisäksi Lapin Kansa, paikallislehdet Raahen Seutu, Koillissanomat, Rantalakeus, Iijokiseutu, Siikajokilaakso ja Pyhäjokiseutu sekä kaupunkilehdet Forum24, Raahelainen, Pudasjärvi-lehti, Lounais-Lappi ja Uusi Rovaniemi.

Muutostarpeen taustalla ovat median digitalisoitumiskehitys, jota koronapandemia on entisestään nopeuttanut, sekä toimialalla tapahtuneet muutokset. Yt-neuvotteluiden taustalla ovat myös Kaleva Median liiketoiminnan kannattavuushaasteet.

Yt-neuvottelut käynnistetään myös Kaleva Median omistamassa Pro Ratas Oy:ssä. Sosiaalisen median palveluita tarjoavan yhtiön pääpaikka on Turussa.

Pro Ratas Oy:ssa neuvottelut koskevat myyntiä, myynnin tukea ja hallintoa. Pro Ratas Oy:ssa toiminnan uudelleenjärjestely voi alustavan arvion mukaan johtaa enimmillään seitsemän hengen työsuhteen ehtojen muutokseen, irtisanomiseen tai lomautukseen.