Aki Karjalainen aloittaa Yle Pirkanmaan päällikkönä 1. lokakuuta. Hän on koulutukseltaan medianomi YAMK ja humanististen tieteiden kandidaatti.

“Olen valtavan innoissani uudesta tehtävästä. Siinä on mahdollista olla keskiössä varmistamassa läsnäoloa ihmisten parissa, lisäämässä yhteistä ymmärrystä ja luomassa aivan uudenlaisia median käyttökokemuksia. Tampereen seutu on maassamme näyttänyt suuntaa rohkealle kehittämiselle, on kiinnostavaa päästä tekemään journalismia sen uudistushenkiseen ympäristöön”, Aki Karjalainen sanoo.

Yle Pirkanmaan päällikön tehtävä tuli haettavaksi nykyisen päällikön Marjo Ahosen siirtyessä eläkkeelle. Yle Pirkanmaan päällikkönä Karjalainen vastaa Ylen Tampereen aluetoimituksen henkilöstöstä, taloudesta, strategian toteuttamisesta sekä journalismin ja toiminnan kehittämisestä. Tampereen aluetoimitus on Helsingin Pasilan ohella Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan toinen keskus, josta muun muassa lähetetään kaikki alueelliset uutislähetykset.

Aiemmin Karjalainen on työskennellyt Pohjois-Suomen päällikkönä Yle Oulussa ja Yle Kajaanissa ja sitä ennen Radio Kajauksen toimitusjohtajana ja vastaavana päätoimittajana.