Tietokirjallisuuden, lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat selviävät marraskuun alkupuolella viikolla 45 pidettävissä tilaisuuksissa ja palkintojen voittajat kaikkien kategorioiden yhteisessä tilaisuudessa marraskuun lopussa viikolla 48.

TIETOKIRJALLISUUDEN FINLANDIA-PALKINTO

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajasta päättää tänä vuonna emeritusprofessori, tietokirjailija Sixten Korkman. Enintään kuusi ansiokasta yleistajuista tietokirjaa palkintoehdokkaaksi valitsevaan palkintolautakuntaan on nimetty puheenjohtajaksi päätoimittaja emerita Tarja Hurme ja jäseniksi Turun Sanomien kulttuurin ja lukemiston päällikkö Tuomo Karhu sekä arkkipiispa emeritus Kari Mäkinen.

LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUDEN FINLANDIA-PALKINTO

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan valitsee ensi syksynä muusikko, näyttelijä Olavi Uusivirta. Ehdokaskirjat valitsevaan lautakuntaan on nimetty puheenjohtajaksi äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Hilkka Lamberg ja jäseniksi kuvataiteilija Anssi Kasitonni sekä erikoiskirjastovirkailija Henriika Tulivirta.

KAUNOKIRJALLISUUDEN FINLANDIA-PALKINTO

Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila valitsee ensi marraskuussa jaettavan kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan. Valintalautakunnan puheenjohtajana toimii Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Ilmi Villacís ja jäseninä Suomalaisen Kirjakaupan myymäläpäällikkö Anne Ikonen sekä elokuvatuottaja Rimbo Salomaa.