Kilpailussa kehitetään ratkaisuja, jotka voisivat olla arkipäivää 20–30-vuotiaiden arjessa tulevaisuudessa. Kilpailu on suunnattu yrityksille. Ensimmäisiä ideoita ja toteutuksia päästään kuulemaan ja testaamaan vuoden 2019 aikana

Ylen tarjonnan kannalta kiinnostavaa kehitystä tapahtuu monella rintamalla. Näitä ovat esimerkiksi palvelujen laajenevat sosiaaliset ulottuvuudet, lisääntyvät älykkäät laitteet ja ympäristöt, Internet of Things (IoT) sekä huippunopean kaksisuuntaisen datan avaamat uudet mahdollisuudet.

“Innovaatiokilpailulla etsimme kokonaan uusia tuotteita tai palveluita tulevaisuuden mediamaisemaan. Erityisesti meitä kiinnostaa IoT:n, tuttavallisemmin esineiden internetin, luomat uudet mahdollisuudet. Vakaa uskomme on, että mediaympäristömme muuttuu entistä verkottuneemmaksi, monimuotoisemmaksi ja älykkäämmäksi ja sitä haluamme nyt päästä testaamaan tämän innovaatiokilpailun kautta”, sanoo Ylen nuorisomedioiden päällikkö Antti Hirvonen.

Kilpailussa etsitään konkreettisia ideoita eri alojen yrityksiltä, joiden kanssa niitä myös kokeillaan käytännössä. Ensimmäisiä ratkaisuehdotuksia päästään testaamaan vuoden 2019 aikana.

“Älykkäät laitteet ovat olleet nouseva trendi jo jonkin aikaa. Tästä tutuimpia esimerkkejä ovat älykaiuttimet ja -kellot, joihin liittyviä peruskokeiluja on Ylessäkin jo tehty. Samalla globaalien toimijoiden, kuten Googlen, Applen, Facebookin ja Amazonin jalansija ihmisten kodeissa kasvaa. Haluamme olla mukana kehityksen kärjessä”, Hirvonen toteaa.

Julkisen hankintalain mukainen innovaatiokilpailu on avoin kaikille yrityksille ja osallistuminen tapahtuu Hanki-tarjouspalvelun kautta. Ratkaisuja suunnitellaan kilpailun aikana yhdessä Yle Kioskin, YleX:n ja Yle Betan asiantuntijoiden kanssa. Hankinta toteutetaan Industryhack Oy:n järjestämän innovaatiokilpailun muodossa.