Long Play julkaisee tutkivaa journalismia, laajoja reportaaseja, henkilökuvia, esseitä ja muita pitkiä juttuja digitaalisessa muodossa.

Jutut ovat pidempiä kuin lehtiartikkelit mutta lyhyempiä kuin kirjat. Sisältö on kallellaan vihreään liikkeeseen ja vasemmistolaiseen ajatteluuun.

Pitkien ja tutkivien juttujen tekeminen on erittäin aikaa vievää ja siksi myös kallista, sanoo esittelyvideossa päätoimittaja Hanna Nikkanen. Hän kertoo, että palvelulla on 4000 asiakasta.

Perinteiset mediatalot ovat säästäneet tutkivien ryhmien resursseista ja julkaisevat entistä vähemmän pitkiä juttuja. Näitä aukkoja Long Play omalla toiminnallaan paikkaa. Long Play julkaisee joka vuosi 12 pitkää ja perusteellista artikkelia, kymmeniä Sivuääniä ja jokaperjantaisen journalistisen perjantaikirjeen.

Jutut ovat keskittyneet muun muassa Talvivaaran kaivoksen toimintatapoihin, ihmiskaupan uhrien karkotuksiin, Fennovoiman taustoihin, thaimaalaisten marjanpoimijoiden kohteluun ja lastensuojelun arkeen. Tutkivan journalismin ohella Long Play julkaisee muualla vaiettuja tarinoita eri puolilta maailmaa sekä silloin tällöin myös kaunokirjallisempia pitkiä esseitä.

Jutu voi lukea internetselaimella tai ladata ne omalle koneelle joko sähkökirjoina (epub) tai pdf-tiedostoina.

Kaikki uudet jutut julkaistaan myös äänikirjoina, jotka sisältyvät tilaukseen. Long Playn oman sivujen lisäksi pitkiä juttuja voi ostaa Applen iBooksista ja Elisa Kirjasta.

Long Playn perustajajäsenet ovat Riku Siivonen, Johanna Vehkoo, Reetta Nousiainen ja llkka Pernu. Heistä kukaan ei ole enää mukana toimituksessa. Nykyiset toimittjat ovat  Jussi Ruusila, toimitusjohtaja,  Hanna Nikkanen, päätoimittaja, Anu Silfverberg, toimituspäällikkö, Ilkka Karisto, toimituspäällikkö, Antti Järvi, toimittaja ja  Mirja Kolttola, viestintäsuunnittelija.

Mediaviikon toimitus osti tuoreimman Ilkka Kariston jutun. Osto tapahtui kätevästi verkkokaupan tyyliin ja juttu on luettavissa miellyttävästi selaimessa. Teknisesti palvelu on hyvä. Sisältöä monipuolistamalla ja lisäämällä sekä näkökulmia laajentamalla Long Play varmaan saavuttaisi nykyistä laajemmankin suosion.