Osana uuden kokonaisuuden rakentamista Kaleva Mediat -liiketoiminta aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joissa käsitellään suunnitelmia yhtiön toiminnan organisoimiseksi uudelleen, Kaleva kertoo.

Yt-neuvottelujen aloittaminen osana uudistuksia on Kaleva-konsernin toimitusjohtajan Juha Laakkosen mukaan välttämätöntä, jotta yhtiön elinkelpoisuus ja kyky vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin voidaan turvata. Tehostamisen tarve syntyy medialiiketoiminnan heikentyneestä taloustilanteesta ja tuloskehityksestä. Laakkonen sanoo, että kasvava digitaalinen liiketoiminta ei vielä ole pystynyt korvaamaan menetettyjä tuloja. Myös konsernin kasvu edellyttää Laakkosen mukaan toimintojen tehostamista.

Toteutuessaan suunnitellut uudelleenorganisointitoimet voivat johtaa enimmillään 23 henkilötyövuoden vähennykseen. Yt-neuvotteluissa haetaan ratkaisuja töiden uudelleenorganisoimisella ja tehtävämuutoksilla. Lisäksi neuvotteluissa etsitään muita mahdollisia säästötoimia. Kokonaisuudessaan tavoiteltu säästö on 1,5 miljoonaa euroa.

Kaleva Mediat -liiketoimintaan kuuluvat julkaisut ovat Kaleva, Kale!, Forum24, Raahen Seutu, Raahelainen, Pyhäjokiseutu, Lapin Kansa, Lounais-Lappi, Uusi Rovaniemi sekä niiden digitaaliset kanavat ja palvelut.