Rahoitusta on myönnetty 300 000 euroa. Hankkeessa kartoitetaan älynotifikaatio-teknologiaa, jonka avulla kuluttajalle on mahdollista tarjota yhä kohdennetumpia sisältöjä, muun muassa kiinnostusalueiden ja maantieteellisten alueiden mukaan kuin myös ajankohdallisesti sopivimpana ajankohtana. Älynotifikaatioilla voidaan rakentaa yhä räätälöidympi ja merkityksellisempi käyttäjäkokemus.

Hankkeessa käytetään koneoppimista, joka optimoi käyttökokemusta, sekä rikastuttaa sisältöä asiakkaan näkökulmasta.

Alma Median maakunta- ja paikallislehtiä julkaisevan Alma Regionsin yhtenä keskeisimpänä tavoitteena on edistää Alma-konsernin strategian mukaisesti asiakkaiden siirtymistä digitaalisuuteen. Mobiililaitteet ovat ensisijainen mediakulutuksen väline yhä suuremmalle osalle kuluttajia. Alma Regionsin tuotekehityksen keskiössä onkin ylivertaisen digitaalisen palvelun luominen mobiili edellä.

Googlen Digital News Initiative Innovation Fundin rahoituksella aloitettava hanke on jatkoa Reviiri-hankkeelle, jonka avulla käynnistettiin yhteisen media-alustan rakentaminen alueellisten medioiden digitaalisille palveluille ja sovelluksille. Reviirin ytimessä oli myös erilaisten sisältöjen räätälöinti perustuen yhä vahvemmin paikkatiedon kuin myös älynotifikaatioiden hyödyntämiseen.

– Tulemme tarjoamaan kehittämäämme media-alustaa sisältökumppaneidemme käyttöön sekä myös painon asiakkuuksille, Alma Regionsin digitaalisen liiketoiminnan johtaja Jussi Maaniitty sanoo ja jatkaa,

– Notifikaatioiden tärkeys uutismedialle kasvaa, niiden tavoittaessa suuria yleisöjä ja potentiaalisia tilaajia.

Digital News Initiative (DNI) -rahaston tarkoituksena on tukea laadukasta journalismia sekä kannustaa uusien innovaatioiden syntymistä ja erilaisten teknologioiden hyödyntämistä uutisalalla.