”Tiedotuskeskus on ollut perusteltu nimike aikana ennen sosiaalista mediaa ja ilman muita vuorovaikutteisen viestinnän elementtejä. Nyt maailma ja media sen mukana on kovin toisenlainen”, sanoo viestintäjohtaja Tuomo Pesonen.

Nimenmuutoksen myötä Kirkon viestinnässä luovutaan tiedotus-alkuisista tehtävänimikkeistä. Jatkossa mediaa palvelevat media- ja viestintäpalveluiden viestintäpäällikkö, viestintäasiantuntijat sekä viestintäsihteeri.

Viestinnän uusi yleissähköpostiosoite on kirkonviestinta@evl.fi. Työntekijöiden henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet pysyvät ennallaan (etunimi.sukunimi@evl.fi).

Kirkon viestintä on Kirkkohallituksen erillisyksikkö, ja se vastaa kirkon valtakunnallisesta viestinnästä. Kirkon viestintä muun muassa palvelee mediaa, tarjoaa viestinnällistä tukea seurakunnille, tuottaa verkkopalveluita ja toteuttaa laajaa ohjelmatuotantoa yhteistyössä muun muassa Yleisradion kanssa.