Digitaaliseen mainontaan panostettiin vuoden 2015 ensimmäisellä puoliskolla yhteensä 139,3 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon oli 9,2 %. Digimainonta on toiseksi suurin mediamainonnan muoto, ja se muodosti neljänneksen kaikista vuoden ensimmäisen puoliskon mainospanostuksista.

Perinteisen display-mainonnan kasvu on taittunut. Digimainonnan tuntuvaa kasvua ajavatkin erityisesti displayn mobiili- ja in-stream-videomainonnan panostusten lisääntyminen. Mobiilimainontaan panostettiin vuoden ensimmäisellä puoliskolla lähes 41 % enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aikaisemmin. In-stream-videomainonnan panostukset kasvoivat nekin lähes viidenneksellä.

Myös monissa muissa digimainonnan muodoissa nähtiin vahvaa kasvua vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Facebook-mainonnan panostukset kasvoivat 27 %, hakumainonnan ja hakemistojen panostukset 10 %. Panostukset luokiteltuihin ilmoituksiin pysyivät viime vuoden tasolla.

IAB Finland on kerännyt vuoden alusta lähtien myös YouTuben mainospanostuksia. Arvion mukaan YouTuben mainospanostukset olivat vuoden ensimmäisellä puoliskolla 3 miljoonaa euroa, yli kaksinkertaisesti edellisvuotta enemmän. Näitä lukuja ei ole vielä sisällytetty yllä esitettyihin digimainonnan kokonaispanostuksiin.

”Mainospanostukset heijastelevat kuluttajien käyttäytymistä. Kuluttajat ovat olleet jo hyvän aikaa mobiilissa ja videoiden parissa, nyt mainospanostuksetkin alkavat siirtyä entistä vahvemmin sinne”, sanoo IAB Finlandin toiminnanjohtaja Birgitta Takala.