Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminta jatkaa työtään toimintatavoiltaan perusteellisesti uudistuneena. Maanantaista 2.2. lähtien toimitukset erikoistuvat neljään aihekokonaisuuteen, jotka ovat Maailma, Suomi, Yhteiskunta ja Urheilu. Yhteiskuntatoimitus jakautuu aihekohtaisiin tiimeihin, joita ovat Politiikka, Talous, Kulttuuri ja ilmiöt, Hyöty, Julkinen Suomi, Tiede ja Metropoli.

Uudistuksessa luovuttiin perinteisestä jaosta uutis- ja ajankohtaistoimituksiin.

Kaikki TV- ja radiolähetykset tuotetaan näihin erikoistuvassa osastossa.

Viime keväänä käynnistyneen mittavan uudistuksen tavoitteena on tuottaa aiempaa vaikuttavampaa ja yleisöjä paremmin palvelevaa journalismia kaikkiin Ylen sähköisiin välineisiin ja erityisesti uusiin käyttötapoihin ja -tilanteisiin.

“Haluamme, että jokainen juttu on erityinen, hyvin ajateltu ja hyvin tehty. Nyt televisio, radio ja verkko pelaavat entistä tiiviimmin yhteen. Ylen julkisen palvelun tehtävä on tärkeä Suomelle ja suomalaisille, ja tämä uudistus auttaa meitä täyttämään tehtävämme vielä paremmin”, sanoo Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Atte Jääskeläinen.

Uudistuksessa on myös otettu huomioon verkon ja mobiilin internetin merkityksen nopea kasvu. Älypuhelinten ja tablettien osuus on jo noin puolet Ylen uutis- ja urheilupalvelujen internet-käytöstä.

Suomalaisten mediankäyttö muuttuu. Verkon ja mobiilin rooli kasvaa. Ylen tavoitteena on tehdä yhtiön uutisjournalismi entistä merkityksellisemmäksi sekä toteuttaa jokaiselle suomalaiselle räätälöityä uutispalvelua. Samalla tähdätään urheilu- ja muiden suurtapahtumien entistäkin vaikuttavampaan toteutukseen.

Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johto 2.2.2015 alkaen

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja ja vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtotiimiin kuuluvat päälliköt:

Sisältöohjauksen päällikkö Marjo Ahonen

Ahosen vastuulla on yksikön operatiivinen sisältöjohtaminen ja sisältösuunnittelu sekä verkon etusivu ja teksti-tv.

Yhteiskuntatoimituksen päällikkö Riikka Venäläinen

Venäläisen vastuulla ovat kotimaan valtakunnalliset aihetoimitukset (Politiikka, Talous, Kulttuuri ja ilmiöt, Julkinen Suomi, Hyöty, Tiede ja Metropoli) ja Uudenmaan uutistoiminta. Toimitukset tuottavat uutis- ja ajankohtaissisältöjä kaikkiin Ylen välineisiin.

Ulkomaantoimituksen päällikkö Elina Ravantti

Ravantin vastuulla ovat Ylen ulkomaantoimitus Helsingissä, kirjeenvaihtajat ulkomailla ja kansainvälinen avustajaverkko. Toimitus tuottaa uutis- ja ajankohtaissisältöjä kaikkiin Ylen välineisiin.

TV- ja radiolähetysten päällikkö Petri Jauhiainen (sijainen 30.8.2014 saakka Petri Kejonen)

Jauhiaisen (Kejosen) vastuulla ovat Uutis- ja ajankohtaistoiminnan tuottamat radio- ja tv-lähetykset, kuten esimerkiksi Yle Uutiset televisiossa ja radiossa, A-studio, Ajankohtainen kakkonen, Silminnäkijä, Pressiklubi, Ykkösaamu ja Ajantasa.

Aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko

Kataja-Rahkon vastuulla on Ylen aluetoimitusten verkko, joka tuottaa alueelliset uutiset kaikkiin välineisiin, valtakunnalliset uutissisällöt alueeltaan ja Radio Suomen alueellisen radio-ohjelmiston.

Urheilun päällikkö Panu Pokkinen

Pokkisen vastuulla ovat Ylen urheilu-uutiset ja -ohjelmat sekä tapahtumatuotannot kaikissa välineissä.

Studio- ja kuvatuotannon päällikkö Mika Lavonen

Lavosen vastuulla ovat uutis- ja ajankohtaistoiminnan kuvatuotanto, grafiikka ja studio-operointi sekä tekninen kokonaiskehitys.

Kehittämisen päällikkö Mika Rahkonen

Rahkosen vastuulla on Uutis- ja ajankohtaistoiminnan sisältöjen ja palvelujen kehittäminen sekä kokeellinen uutis- ja ajankohtaispalvelu Kioski.

Henkilöstösuunnittelun päällikkö Hannele Muuronen

Muurosen vastuulla on Uutis- ja ajankohtaistoiminnan henkilöstö ja sen osaamisen kehittäminen.