Alkavat yhteistoimintaneuvottelut koskevat koko Aller Media Oy:n organisaatiota lukuun ottamatta Omaa Aikaa ja suurinta suomalaista sosiaalista mediaa Suomi24:ää.

Työnantajan alustavan arvion mukaan suunnitellut toimet saattaisivat johtaa enintään 35 henkilön vähentämiseen Helsingissä ja 35 Rovaniemellä.

Lisäksi neuvotteluissa käsitellään Miss Mix-lehden ja Rovaniemen telecenterin mahdollista lakkauttamista tai myymistä.

”Yhtiö on tappiolla. Emme ole onnistuneet riittävän nopeasti kaupallistamaan digitaalisia palveluitamme ja uusia tuotteita paikataksemme kurjuuden kerääntymää: Mediamyyntimme on laskenut 24 prosenttia viime vuodesta ja levikit 3,5 %. Lisäksi lukemista verottaa suomalaislehtien korotettu arvonlisävero. Mainosmyynnin ennuste alalle on loppuvuodeksi heikko, koska maan talouden mittarit ovat punaisella”, sanoo Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä.

Yhtiö digitalisoituu ja säästää toiminnoissaan samanaikaisesti. Aller lanseerasi keväällä uuden Oma Aika -yleisaikakauslehden sekä digitaalisen SeiskaLive -viihdepalvelun. Yhtiö aloitti vuoden alussa neljän miljoonan euron säästöohjelman ja näyttäisi onnistuvan säästämään sillä kolme miljoonaa. Puuttuvaa miljoonan euron säästöä haetaan nyt mahdollisilla henkilöstövähennyksillä.

”Lyhyellä aikavälillä väen vähennyksestä ei seuraa mitään hyvää. Menetämme arvokasta osaamista,” toteaa Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä.

Mahdolliset toimenpiteet on tarkoitus toteuttaa mahdollisimman pian sen jälkeen kun suunnitelmat on käsitelty yhteistoimintaneuvotteluissa. Neuvottelut on tarkoitus saada päätökseen yhteistoimintalain mukaisessa kuuden viikon ajassa.