TVKaistan tiedotteessa väitetään, että Kopioston esitys syrjisi uusia toimijoita. “Tämä ei pidä paikkaansa. Vakiintuneiden kaapelioperaattorien kohtelu tällä hetkellä perustuu televisiokanavien jakeluvelvoitteeseen liittyvään lainsäädäntöön, ei Kopioston toimintaan”, Kopiosto toteaa.

Kopiosto ei myöskään ole esittänyt “laajakaistaveroa”, joka kohdistuisi kaikkiin laajakaistayhteyttä käyttäviin talouksiin. Neuvottelun kohteena on vain IPTV-jakelu. IPTV-talouksia on Liikenne- ja viestintäministeriön selvityksen mukaan (IPTV:n nykytila, LVm, 23/2006, päivitys/ 6.6.2007) muutamia tuhansia, ei suinkaan esitettyä 1,9 miljoonaa.

TVkaista Oy esittää myös virheellisen tiedon Kopioston esittämästä hinnasta suomalaisten kanavien IPTV-jakelulle. Kopioston ehdottama kotitalouskohtainen hinta on selvästi julkisuudessa esitettyä alhaisempi.

“TVkaista on julkaissut tiedotteen, jossa se on kertonut keskenään kaksi virheellistä lukua, ja päätynyt hurjalta kuulostavaan päätelmään, että Kopiosto voisi laskuttaa IPTV-jakelusta 100 miljoonaa euroa vuonna 2011. Laskelma on täysin virheellinen”, kommentoi Kopioston toimitusjohtaja Pekka Rislakki.

“Haluamme edistää IPTV:n leviämistä, emmekä lähde aluksi vaatimaan edes normaalia kaapelitariffia”, Pekka Rislakki kertoo Kopioston tavoitteista.