Soundi-lehden kunniapalkinnon saa Juhani Merimaa, joka on tehnyt vuosien varrella mittavan työn suomalaisen rockin hyväksi. Merimaa on vetänyt Tavastia Klubia ja nostanu Ankkarockin ja Ruisrockin festivaalien huipulle. Palkinnon saajan valitsee Soundin toimitus. Soundi-palkinto on Juho Juntusen suunnittelema Taatto Taivahinen -patsas.

”Merimaan luotsaama Tavastia Klubi on paikka, jossa bändeistä on tunnetusti pidetty hyvää huolta ja jossa kuulijoita on palveltu täydellä sydämellä. Juhani Merimaa on nostanut myös Ankkarockin ja Ruisrockin festivaalien huipulle. Hän on osaava liikemies, mutta sen lisäksi henkeen ja vereen rockin ja muusikoiden ystävä”, perustelee Soundin päätoimittaja *Timo
Kanerva*.

”Toki tällainen huomioiminen tuntuu hyvältä, mutta toisaalta myös hieman kiusalliselta. Onhan täällä muitakin toimijoita, jotka ovat menestyneet ja saaneet paljon aikaiseksi. Toisaalta palkinto on haaste, pitää pystyä vastaamaan odotuksiin”, Merimaa sanoo.

”Jo pitkään toimineen Tavastia Klubin pyörittäminen on minulle
elämäntapakysymys, johon olen kasvanut sisään. Buukkaan yhä itse Tavastian bändit, mutta festivaalien esiintyjälistoista päätetään isommalla ryhmällä”, hän jatkaa.

Juhani Merimaa uskoo, että Suomessa olisi tilaa myös Roskilden kaltaisille mammuttifestivaaleille ja että sellaiset tullaan vielä järjestämäänkin. ”Ongelmana on sopivan paikan löytäminen. Tosiasia on, että yleisö löytyy suurista kaupungeista ja riittävän kokoiset tilat maaseudulta. Myös Suomen maantieteellinen sijainti asettaa rajoituksia niin bändien kuin ulkomaisten
festarivieraidenkin saamiselle.”

Ensimmäinen Soundi-palkinto myönnettiin Soundi-lehden 30-vuotisjuhlien yhteydessä vuonna 2005 Tuomari Nurmiolle. Vuoden 2006 voittajaksi valittiin Alexi Laiho ja vuoden 2007 palkinnon pokkasi Apulannan Toni Wirtanen.

Palkinnon saajan valitsee Soundin toimitus. Soundi-palkinto on
Juho Juntusen suunnittelema Taatto Taivahinen -patsas.

Soundin sivut