Mäkinen on strategiajohtajana tehnyt töitä jo useiden mainostoimiston asiakasyritysten kanssa ja ollut suunnittelemassa SEKin markkinoinnin kokonaisratkaisuja korostavaa toimintatapaa.

”Marco tuntee toimialan erittäin hyvin, työn tuloksellisuus ja mitattavuus ovat hänen sydäntään lähellä ja niin asiakkaiden kuin henkilöstön keskuudessa hän on avoin, innostava ja luova. Marcon valinta SEK & GREYn vetäjäksi oli luonteva jatko nykyisessä kehitysvaiheessamme. Johtamisen ja asiakastyön ohella Marco edustaa jatkossa myös koko yritysryhmäämme SEKkiä”, hallituksen puheenjohtaja Mirjami Mäkinen sanoo.

Marco Mäkinen on viime aikoina puheissaan ja kirjoituksissaan puolustanut useaan otteeseen suomalaisia brändejä. SEK & GREYssä hän pääsee työskentelemään rakkaan aiheensa parissa, sillä mainostoimiston asiakkaina ovat lukuisat arvostetut kotimaiset brändit kuten Nokia, Finnair, Paulig ja Valio monine tuotemerkkeineen.

”Jatkan aktiivista keskustelukumppanuutta asiakkaittemme kanssa. SEK & GREYn intohimona täytyy olla tarkoituksenmukaisen, luovan ja tuloksellisen markkinoinnin tekeminen asiakkaille. Onnistuneet ratkaisut syntyvät asiakastyössä ja hyvän fiiliksen sävyttämässä sisäisessä suunnittelutyössä. Mainostoimiston johdon tehtävänä on olla help desk ja tarjota henkilöstölle edellytykset tehdä hyvää työtä”, Marco Mäkinen linjaa.

Hänen edeltäjänsä Arto Heimonen siirtyy pois yhtiön palveluksesta. Heimonen toi toimistoon uusia ajatuksia asiakaskeskeisyydestä ja hänen aikanaan toimisto voitti useita merkittäviä asiakkuuksia, mm. Fazerin ja Lumenen.

Marco Mäkisellä on erittäin laaja markkinointiviestinnän kokemus. Hän on tehnyt paljon töitä mm. televiestinnän alalla, finanssisektorilla sekä palveluiden markkinoinnissa. Brändi- ja portfoliostrategiat kuuluvat hänen erikoisosaamisalueisiinsa.

Marco Mäkisen ura mainosalan johtotehtävissä alkoi SEK & GREYssä silloisen Julia-ryhmän vetäjänä 90-luvun puolivälissä. Myöhemmin tie vei Taivaaseen ja viiden vuoden pestiin mainostoimisto PHS:ään ennen kuin hän siirtyi strategiajohtajaksi SEKiin. Mäkinen tunnetaan myös Nokian historiikin, Nokia Saga -kirjan kirjoittajana. Hän on Suomen markkinointiliiton hallituksen jäsen.