Painonvartijoiden uutena viestintäpäällikkönä aloittaa Mika Saarelainen (39) joulukuun 11. päivä. Pitkän toimittajan uran Yleisradiossa tehnyt Saarelainen on innoissaan uudesta tehtävästään. Hänestä on ilo päästä mukaan ammattitaitoiseen porukkaan, joka tarjoaa kaikille mahdollisuuden elää hyvää elämää. Hänen pyrkimyksensä on jatkaa edeltäjänsä, Riitta Rantasen, hienoa työtä.

“Uskon, että missään työyhteisössä ei rautaisen ammattitaidon lisäksi ole koskaan liikaa luovaa hulluutta. Sitä aion tuoda tullessani, toki sopivassa määrin. Uskon myös, että positiivisena, herkästi innostuvana ja ihmisistä kiinnostuneena henkilönä annan oman panokseni hienon asian eteenpäin viemiseen”, Mika Saarelainen kertoo.

Saarelainen haluaa hyödyntää monipuolista taustaansa sekä vankkaa toimittajakokemustaan uudessa tehtävässään. Hänen tavoitteenaan on, että kun laihduttamisesta ja painonhallinnasta tulee missä tahansa puhe, Painonvartijat tulee edelleen ihmisille ensimmäisenä mieleen luotettavana ja turvallisena vaihtoehtona, josta saa kestäviä tuloksia.

Keväällä 40 vuotta täyttävä Mika Saarelainen elää työmaailmassa pian neljättä elämäänsä: Hän tanssi ammatikseen yli kymmenen vuoden ajan Kansallisbaletissa, josta siirtyi media-alalle, klassisen musiikin pariin radiotoimittajaksi. Välissä hän kävi Teatterikorkeakoulun ja valmistui näyttelijäksi, minkä jälkeen hän palasi radioon, tällä kertaa Yleisradioon. Kuuden vuoden jälkeen YLEstä Saarelainen siirtyy nyt Ylen aikaisen aamujuontajan ja -toimittajan tehtävistä Painonvartijoiden viestintäpäälliköksi. Mikan tehtäviin Painonvartijoissa kuuluvat sekä sisäinen että ulkoinen viestintä.