.

Music TV:n musiikin latauksen verkkopalvelu liittää yhteen kaksi nuorisolle tärkeintä mediaa, eli television ja Internetin.

Music TV näkee MTV Music Shop –palvelussa mahdollisuuden televisiotoiminnan edelleen kehittämiseksi yhteen sovittamalla se musiikkimyyntiin, joka tapahtuu Internetissä. Kanava suunnittelee lähitulevaisuudessa MTV Music Shop:in tarjoamista myös kännykän kautta saatavuuden lisäämiseksi.

Nuoret kuluttavat yhä enemmän aikaa Internetissä ja he etsivät jo nyt musiikkia mieluummin Internetistä kuin muualta. Musiikki on Music TV:n sielu, mutta samalla on havaittu, etteivät nuoret halua musiikkivideoita 24 tuntia vuorokaudessa – he haluavat tehdä omat valintansa. Siksi Music TV tarjoaa nuorisolle musiikkia siellä, mistä he itse etsivät sitä, eli verkossa.

MTV:n kotisivulla on jo nyt erittäin suuri kävijämäärä, joka haluaa tutustua musiikkiteollisuuden viimeisimpiin tapahtumiin. MTV Music Shop:in avulla nämä kävijät voivat myös ostaa levyjä nopeasti ja helposti katsottuaan MTV:n videon tai luettuaan artistista kotisivulla.

Musiikin lataamispalvelun lisäksi saitti pystyy tarjoamaan aina ajan tasalla olevaa toimitusaineistoa, kuten kanavan ohjelmavetäjien musiikkivinkkejä, uutisia, haastatteluja, hittilistoja, juoruja, ohjelmapätkiä, historiikkeja jne.

–Musiikki on kaiken tekemisemme sydän ja sielu, eikä kenelläkään muulla toimijalla ole meitä vahvempaa musiikkiasiantuntemusta. Jos haluaa tietää musiikkimaailman tapahtumista on vain luonnollista, että käännytään ensin meidän puoleemme. MTV Music Shop:in etabloituminen on jälleen yksi askel kehityksessämme tämän alueen markkinajohtajana pysymisessä. Kukaan ei aseta Internetin valtavaa vaikutusta kyseenalaiseksi puhuttaessa musiikin ja viihteen kulutuksesta tulevaisuudessa, sanoo MTV Nordicin toimitusjohtaja Clare Melford.

MTV Music Shop:iin liittyvä työ totetutetaan yhteistyössä InProdicon –yhtiön kanssa, joka on Pohjoismaiden suurin digitaalisen musiikin toimittaja.