Veikkaus sai vapauttavan päätöksen myös Iso-Britannian hevoskilpailujen yksityiskohtaisten kilpailutietojen julkistamiseen maksutta.

Veikkauksen toimista ovat valittaneet englantilainen Fixtures Marketing ja BHB (British Horseracing Board), koska Veikkaus ei suostunut maksamaan käyttöluvista. Valittajien mielestä Veikkaus rikkoo niiden tietokantadirektiiviin perustuvaa oikeutta.

Tuomiostuin toteaa, että tietokantadirektiivin sui generis -suojaa saavat vain ne tietokannat, joiden muodostaminen edellyttää määrällisesti ja laadullisesti huomattavaa investointia. Muodostamisella tarkoitetaan sisällön keräämistä, varmistamista ja esittämistä.

Tuomioistuin täsmentää, että tietokannan sisällön keräämiseen liittyvän ”investoinnin” käsitteellä tarkoitetaan voimavaroja, jotka käytetään olemassaolevan aineiston etsintään ja niiden kokoamiseen kyseiseen tietokantaan. Sillä ei tarkoiteta niitä voimavaroja, jotka käytetään tietokannan sisällön muodostavien aineistojen luomiseen.

EY-tuomioistuimen tiedote 9.11.04 löytyy allaolevasta osoitteesta:
http://www.curia.eu.int/fi/actu/communiques/cp04/aff/cp040089fi.pdf