IBM ja Meta käynnistävät globaalin AI Alliancen yhteistyössä yli 50 perustajajäsenen ja yhteistyökumppanin kanssa.
Allianssiin kuuluvat mm. AMD, Anyscale, CERN, Cerebras, Cleveland Clinic, Cornell University, Dartmouth, Dell Technologies, EPFL, ETH, Hugging Face, Imperial College London, Intel, INSAIT ja Linux Foundation, MLCommons, Bostonin yliopiston ja Harvardin yliopiston ylläpitämä MOC Alliance, NASA, NSF, Oracle, Partnership on AI, Red Hat, Roadzen, ServiceNow, Sony Group, Stability AI, Kalifornian yliopisto Berkeley, Illinoisin yliopisto, Notre Damen yliopisto, Tokion yliopisto, Yalen yliopisto.
Tekoälyn edistysaskeleet johtavat uusiin mahdollisuuksiin, jotka voivat parantaa tapojamme työskennellä, elää, oppia ja olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Avoin ja läpinäkyvä innovointi on olennaisen tärkeää, jotta laaja joukko tekoälyn tutkijoita, rakentajia ja omaksujia saa käyttöönsä tiedot ja välineet, joita tarvitaan näiden edistysaskeleiden valjastamiseksi tavoilla, joilla asetetaan etusijalle turvallisuus, monimuotoisuus, taloudelliset mahdollisuudet ja kaikkien saama hyöty.
Vaikka monet yksittäiset yritykset, startup-yritykset, tutkijat, hallitukset ja muut ovat sitoutuneet avoimeen tieteeseen ja avoimeen teknologiaan ja haluavat osallistua tekoälyinnovaatioiden uuteen aaltoon, yhteistyön ja tiedon jakamisen lisääminen auttaa yhteisöä innovoimaan nopeammin ja osallistavammin sekä tunnistamaan erityiset riskit ja lieventämään niitä ennen kuin tuote päästetään maailmalle.
AI Alliance on ryhmä johtavia organisaatioita teollisuudesta, startup-yrityksistä, korkeakouluista, tutkimuksesta ja hallituksista, jotka yhdistyvät tukemaan avointa innovointia ja avointa tiedettä tekoälyn alalla. AI Alliance on toimintasuuntautunut ja kansainvälisesti suuntautunut, ja sen tarkoituksena on luoda mahdollisuuksia kaikkialla sellaisten erilaisten instituutioiden kautta, jotka voivat muokata tekoälyn kehitystä tavalla, joka vastaa paremmin yhteiskuntiemme tarpeita ja monimutkaisuutta.
AI Alliance keskittyy edistämään avointa yhteisöä ja antamaan kehittäjille ja tutkijoille mahdollisuuden nopeuttaa tekoälyn vastuullista innovointia ja varmistaa samalla tieteellisen tarkkuuden, luottamuksen, turvallisuuden, monimuotoisuuden ja taloudellisen kilpailukyvyn. Kokoamalla yhteen johtavat kehittäjät, tutkijat, akateemiset laitokset, yritykset ja muut innovaattorit yhdistämme resursseja ja tietämystä turvallisuuskysymysten ratkaisemiseksi ja tarjoamme samalla foorumin tutkijoiden, kehittäjien ja käyttäjien tarpeisiin vastaavien ratkaisujen jakamiselle ja kehittämiselle kaikkialla maailmassa.
Tätä varten tekoälyallianssi aikoo käynnistää tai tehostaa hankkeita, jotka täyttävät seuraavat tavoitteet:
Kehitetään ja otetaan käyttöön vertailuarvoja ja arviointistandardeja, työkaluja ja muita resursseja, jotka mahdollistavat tekoälyjärjestelmien vastuullisen kehittämisen ja käytön maailmanlaajuisessa mittakaavassa, mukaan lukien tarkastettujen turvallisuus-, suojaus- ja luottamustyökalujen luettelon luominen.
Tuetaan näiden työkalujen edistämistä ja käyttöönottoa kehittäjäyhteisössä mallien ja sovellusten kehittämistä varten.
Edistetään elinvoimaista tekoälylaitteistokiihdyttimien ekosysteemiä lisäämällä keskeisen ohjelmistoteknologian panosta ja käyttöönottoa.
Tuetaan maailmanlaajuista tekoälytaitojen kehittämistä ja kartoittavaa tutkimusta. Otetaan akateeminen yhteisö mukaan tukemaan tutkijoita ja opiskelijoita oppimaan ja osallistumaan keskeisiin tekoälymallien ja -työkalujen tutkimushankkeisiin.
Kehitetään koulutussisältöä ja -resursseja, joilla tiedotetaan julkiselle keskustelulle ja poliittisille päättäjille tekoälyn hyödyistä, riskeistä, ratkaisuista ja täsmällisestä sääntelystä.
Käynnistetään aloitteita, joilla kannustetaan tekoälyn avointa kehittämistä turvallisilla ja hyödyllisillä tavoilla, ja järjestetään tapahtumia, joissa tutkitaan tekoälyn käyttötapauksia ja esitellään, miten Allianssin jäsenet käyttävät tekoälyn avointa teknologiaa vastuullisesti ja hyvään tarkoitukseen.
Keitä me olemme
Varmistaakseen, että tekoälyn avoin innovointi hyödyttää kaikkia ja että sitä rakennetaan vastuullisesti, AI Alliance koostuu laajasta joukosta organisaatioita, jotka työskentelevät tekoälykoulutuksen, tutkimuksen, kehityksen ja käyttöönoton sekä hallinnon eri osa-alueilla.
"Olemme tekoälyn vertailuanalyysin, luottamuksen ja validoinnin mittareiden ja parhaiden käytäntöjen sekä sovellusten, kuten MLPerfin, Hugging Facen, LangChainin, LlamaIndexin ja avoimen lähdekoodin tekoälytyökalupakettien selitettävyyden, yksityisyyden suojan, vastustajan kestävyyden ja oikeudenmukaisuuden arvioinnin työkalupakettien luojia", liito kertoo.
Yliopistot ja tiedevirastot, jotka kouluttavat ja tukevat tekoälytutkijoiden ja -insinöörien sukupolvea toisensa jälkeen ja edistävät tekoälytutkimuksen rajoja avoimen tieteen avulla.
Tekoälykoulutusta ja -sovelluksia tukevan laitteiston ja infrastruktuurin rakentajat - tarvittavista grafiikkasuorittimista räätälöityihin tekoälykiihdyttimiin ja pilvialustoihin;
Alustaohjelmistoja ohjaavien kehysten mestarit, kuten PyTorch, Transformers, Diffusers, Kubernetes, Ray, Hugging Face Text generation inference ja Parameter Efficient Fine Tuning.
Joidenkin nykyisin käytetyimpien avointen mallien, kuten Llama2, Stable Diffusion, StarCoder, Bloom ja monet muut luojat.
Kumppaneita ja yhteistyökumppaneita ovat mm:
Tiede-, teknologia- ja tutkimusvirasto (A*STAR).
Aitomatic
AMD
Anyscale
Cerebras
CERN
Clevelandin klinikka
Cornellin yliopisto
Dartmouth
Dell Technologies
Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (liittotasavallan teknillinen korkeakoulu)
ETH Zürich
Fast.ai
Fenrir, Inc.
FPT Software
Jerusalemin heprealainen yliopisto
Halailevat kasvot
IBM
Abdus Salamin kansainvälinen teoreettisen fysiikan keskus (ICTP)
Imperial College London
Intian teknologiainstituutti Bombay
Institute for Computer Science, Artificial Intelligence
Intel
Keion yliopisto
LangChain
LlamaIndex
Linux-säätiö
Mass Open Cloud Alliance, jota ylläpitävät Bostonin yliopisto ja Harvard.
Meta
Mohamed bin Zayedin tekoälyyliopisto.
MLCommons
Kansallinen ilmailu- ja avaruushallinto
Kansallinen tiedesäätiö
New Yorkin yliopisto
NumFOCUS
OpenTeams
Oracle
Tekoälyä koskeva kumppanuus
Quansight
Red Hat
Rensselaer Polytechnic Institute
Roadzen
Sakana AI
SB Intuitions
ServiceNow
Silo AI
Simons-säätiö
Sony Group
Vakaus AI
Yhdessä tekoäly
TU München
UC Berkeley College of Computing, Data Science and Society (tietojenkäsittelyn, datatieteen ja yhteiskunnan korkeakoulu)
Illinoisin yliopisto Urbana-Champaign
Notre Damen yliopisto
Texasin yliopisto Austinissa
Tokion yliopisto
Yalen yliopisto
Miten tekoälyallianssi toimii
Tekoälyallianssi aloittaa työnsä muodostamalla jäsenvetoisia työryhmiä kaikilla edellä luetelluilla tärkeimmillä aihealueilla. Allianssi perustaa myös hallintoneuvoston ja teknisen valvontakomitean, jonka tehtävänä on edistää edellä mainittuja hankealueita sekä laatia yleiset hankestandardit ja -ohjeet.
Sen lisäksi, että tekoälyallianssi kokoaa yhteen tekoälyalan johtavat kehittäjät, tutkijat, tutkijat, tutkijat, opiskelijat ja liike-elämän johtajat, se aikoo tehdä yhteistyötä tärkeiden nykyisten aloitteiden kanssa hallitusten, voittoa tavoittelemattomien järjestöjen ja kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden kanssa, jotka tekevät arvokasta ja samansuuntaista työtä tekoälyalalla.