Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

HBL: SAK:n viestintäpäällikkö Riitta Juntunen oli Stasin ilmiantaja

Uutiset, Tiedotus, | maanantaina 09.11.2009 - Toimitus

SAK:n tuore viestintäpäällikkö Riitta Juntunen oli DDR:n salaisen poliisin Stasin ilmiantaja, Hufvudstadsbladet kertoo. Juntunen ei kommentoi asiaa HBL:lle eikä STT:lle.

Hänen koodinimensä oli “Kati”, ja hän työskenteli kääntäjänä valtiollisessa tulkkaus- ja käännöstoimistossa Itä-Berliinissä.

“Katin” ystävä ja kollega käännöstoimistossa Petra Sauerzapf-Poser sanoi HBL:lle, että hän sai elämänsä shokin avatessaan 1990-luvulla oman Stasi-mappinsa. Yksi hänen parhaista ystävistään oli ilmiantanut hänet Stasille ja paljastanut intiimejä yksityiskohtia.

Riitta Juntunen
Riitta Juntunen

Juntunen oli paljastanut kollegastaan STT:n uutisen mukaan intiimejä, salaisia tietoja, jotka eivät kuuluneet kenellekään.

Vuonna 1983 ystävät viettivät yhdessä iltaa. He puhuivat miesihanteistaan, ja Petra Sauerzapf-Poser kertoi yksityiskohtaisesti, millainen olisi hänen elämänsä mies.

-Kun Stasi oli lukenut Juntusen raportin minusta, se päätti lähettää agentin perääni. Ove, jonka luulin olevan poikaystäväni, olikin oikeasti Stasin agentti “Herbert”, joka raportoi kaiken sanomiseni ja tekemiseni toimeksiantajilleen.

Lue STT:n juttu Aamulehdestä


Toimitus

Kommentointi

ja näitä punatulkkuja riittää

nalle huu

24.11.2010

tällaisia punaystäviä meillä on liiankin kanssa
siihen pitäisi olla nollatoleranssi.
vaan kun maan johtokin on sitä ,niin eipä kansalla paljon toivoa ole -vielä

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: