Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

EU rakentaa lisää TV-näkyvyyttä

Uutiset, Tiedotus, | perjantaina 25.04.2008 - Toimitus

EU-komissio haluaa lisätä EU-asioiden käsittelyä televisiossa, radiossa ja multimediakanavilla. Viestimiä kannustetaan luomaan Euroopan laajuisia av-alan verkostoja. Huhtikuun alussa 2008 perustetun radioasemaverkoston täydentämiseksi on tarkoitus luoda myös tv-kanavien verkosto.

Lisäksi komissio tarjoaa viestinten käyttöön enemmän maksutonta raakamateriaalia ja tuottaa itse videoaineistoa, jolla havainnollistetaan EU:n politiikkaa.

Laatimassaan toimintasuunnitelmassa ”Communicating Europe through audiovisual media” komissio hahmottelee keinoja lisätä EU-asioiden käsittelyä av-mediassa ja saada siitä pitkäjänteisempää. Suunnitteilla on tv-kanavien verkostoitumisen lisäksi mm. seuraavaa:

-laajennetaan eurooppalaisen radioasemaverkoston EuRaNetin kuulijakuntaa ja kielivalikoimaa
-aloitetaan Euronews-uutiskanavan arabiankieliset lähetykset heinäkuussa 2008
-lisätään Europe by Satellite ­palvelun (EbS) uutissisältöä ja kaksinkertaistetaan sen kapasiteetti
-helpotetaan unionin tuottaman av-materiaalin löytämistä kehittämällä komission mediateekkia keskitettynä yhteyspisteenä
-lisätään komission av-tuotantoa ja parannetaan sen jakelua eri jakelukanavien kautta (esim. EUTube)
-perustetaan sähköinen EU-aiheisten tapahtumien kalenteri kesäkuussa 2008 ja tehdään sitä tunnetuksi median keskuudessa.

EU-kansa ei tiedä EU:sta juuri mitään

Eurooppalaiset eivät tutkimusten mukaan ole kovinkaan hyvin perillä EU-asioista, vaikka EU-aiheiset uutiset kiinnostavatkin useimpia (maaliskuussa 2007 julkaistun Eurobarometrin mukaan 64:ää prosenttia).

Televisio ja radio ovat edelleen suosituimpia tiedonhankintakanavia, vaikka kansallisista av-viestimistä tehdyissä tutkimuksissa on käynyt ilmi, että EU-asioiden saama ohjelma-aika jää alle kymmenesosaan kotimaan uutisten käsittelystä.

Tutkimusten mukaan ihmiset kuitenkin haluaisivat tietoa heitä koskettavista EU-asioista ja mieluiten niiden tv- ja radiokanavien ja verkkosivujen kautta, joita he muutenkin yleensä seuraavat. Toisaalta myös EU:n tuottamalle av-materiaalille on kysyntää: heinäkuussa 2007 YouTubessa käynnistetyn EUTube-kanavan videoklippejä on käyty katsomassa jo yli 10 miljoonaa kertaa.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: