Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Sakkoja piraattitallenteiden maahantuojalle

Uutiset, Musiikki, | maanantaina 02.03.2009 - Toimitus

Kotkan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 27. helmikuuta 2009 helsinkiläisnaisen yi 6600 sakkorangaistukseen sekä korvauksiin tekijänoikeusrikkomuksesta. Nainen oli viime vuoden alussa tuonut omaan käyttöönsä Venäjältä useita kymmeniä piraattitallenteita, mm. dvd- ja cd-levyjä sekä mp3-tallenteita.

Kotkan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 27. helmikuuta 2009
helsinkiläisnaisen yi 6600 sakkorangaistukseen sekä korvauksiin tekijänoikeusrikkomuksesta. Nainen oli viime vuoden alussa tuonut omaan käyttöönsä Venäjältä useita kymmeniä piraattitallenteita, mm. dvd- ja cd-levyjä sekä mp3-tallenteita.

Kullakin tallenteella oli useita elokuvia ja musiikkikappaleita. Käräjäoikeus velvoitti naisen maksamaan sakkoja, tekijänoikeuskorvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yli 6600 euroa. Oikeus määräsi myös laittomat tallenteet hävitettäviksi.

Eniten viime vuonna piraattitallenteita tuotiin maahan Venäjältä ja Kaukoidästä. Vuoden aikana tulli kirjasi yhteensä 56 maahantuontia koskevaa tekijänoikeusrikkomusta, joissa TTVK edusti oikeudenhaltijoita. Lisäksi vilkkaimmissa maahantulopaikoissa 375
tapausta hoidettiin vapaaehtoisilla hallinnollisilla luovutuksilla, jolloin
piraattitallenteet luovutettiin matkustajien toimesta tullin tuhottaviksi.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: