Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Ministeri Wallin kitkee musiikin luvatonta nettilevitystä

Uutiset, Musiikki, | torstaina 14.08.2008 - Toimitus

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin ilmoitti tänään käynnistävänsä keskustelut, joiden tarkoituksena on edistää luovien sisältöjen sähköistä kaupankäyntiä. Luovia aloja edustava ja piratismivalvontaa tekevä Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry TTVK uskoo, että luvattomaan verkkojakamiseen voidaan puuttua tehokkaasti Internetoperaattoreiden toimilla ja erilaisilla teknisillä ratkaisuilla.

Keskustelujen tavoitteena on selvittää, millaisilla
toimintakäytänteillä, tiedotustoiminnalla, muilla toimilla ja eri osapuoltenvälisellä yhteistyöllä voitaisiin parantaa suojattujen aineistojen verkkojakelun edellytyksiä. Keskusteluissa arvioidaan vaihtoehtoisia toimia sähköisen sisältökaupan edistämiseksi Suomessa.

Luovia aloja edustava ja piratismivalvontaa tekevä Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry ottaa myönteisesti vastaan ministerin ilmoituksen. “Monissa EU-maissa oikeudenhaltijoiden ja internet-operaattoreiden väliset
keskustelut toimenpiteistä, joilla pyritään puuttumaan kulttuurisisältöjen luvattomaan jakamiseen tietoverkoissa, ovat jo pitkällä ja hankkeille on saatu valtiovallan tuki. On hyvä, että keskustelut käynnistetään nyt Suomessakin. Asialla on kiire”, toteaa toiminnanjohtaja Antti Kotilainen.

Suomi on musiikkikaupan kehitysmaa

Myös Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n toiminnanjohtaja Arto Alaspää on tyytyväinen päätökseen: “Digitaalinen musiikinmyynti on Suomessa selvästi alle Euroopan keskiarvon, vain n. 5 % musiikkikaupasta kuluttajille. Olemme sähköisen kaupan alikehitysmaa ja maailman vertailussa
pahasti jälkijunassa, vaikka meillä on korkea laajakaistapenetraatio ja vahvoja toimijoita sähköisen musiikin tarjoajina. Tähän on osaltaan ollut vaikuttamassa musiikin luvaton verkkojakaminen.”

Alaspää odottaa työryhmältä konkreettisia tuloksia pelastamaan luovan työn, sisältöliiketoiminnan ja niiden työpaikkojen tulevaisuuden tietoyhteiskunnassa.


Toimitus

Kommentointi

jep

14.08.2008

Melko yksipuolisen tuntuinen uutinen. Tässä ei ilmeisesti edes pyritä puoluettomaan uutisoitiin. :)


Blah

15.08.2008

Erittäin vaarallista ja tarpeetonta ihmisten kansalaisoikeuksien loukkaamista.

Musiikin ja elokuvien bisnes ei ole niin tärkeää, että sen takia pitäisi siirtyä tällaiseen valvontayhteiskuntaan.

Sopeutukaa tai kuolkaa – teidän bisnes ei ole enää ylihinnoiteltujen CD-levyjen myynti vaan artistien kokonaispromootio, kuten keikat, vaatteet yms.

Musiikkia on kopioitu kavereille maailman sivu, turha sitä on itkeskellä. Tehkää paremmin kaupaksi meneviä tuotteita, älkääkä missään tapauksessa kuvitelko, että juuri kukaan lataajista ostaisi tuotteenne.

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: