Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Yritysselvitys: Sisältö- ja media-ala huippukasvussa Oulun seudulla

Uutiset, Media, | tiistaina 05.02.2008 - Toimitus

Oulun seudulla tehdyn Sisältö- ja media-alan kasvuselvityksen mukaan toimialan yritykset tavoittelevat kolmen vuoden kuluessa yli 100 prosentin kasvua liikevaihdossa ja lähes 60 prosentin lisäystä henkilöstömäärässä. Kansainvälistyminen on suurempaa kuin muilla yrityksillä keskimäärin.

“2000-luvun alun tuloksiin verrattuna tulevaisuuden luvut eivät ole utopiaa, sillä vuosina 2002-2006 liikevaihto kasvoi yli 120 prosenttia ja henkilöstömäärä liki 75 prosenttia”, sanoo ohjelmajohtaja Pasi Kalliokoski Oulu Innovation Oy:stä.

Yritysten näkemykset toimialan kehityksestä ovat valoisat. Keskimäärin alalla uskotaan voimakkaaseen kasvuun seuraavan kolmen vuoden aikana. Monet toimijat uskovat kuitenkin kilpailun kiristyvän ja yleisen talouskehityksen vaikuttavan markkinoiden kehittymiseen.

Tulevaisuuden kasvualueita ennakoitiin olevan internet, mobiili, pelit sekä televisio- ja elokuvatuotanto.

Oulun seudun kasvavat mediafirmat lähtevät rajuun nousukiitoon
Oulun seudun kasvavat mediafirmat lähtevät rajuun nousukiitoon

Resurssipula nähtiin kasvua ja kehittymistä rajoittavana tekijänä. Yritykset tarvitsevat lisää asiantuntevaa henkilökunta, rahoitusta sekä myynti- ja markkinointiosaamista.

Tutkituista yrityksistä 52 prosenttia joko on tai menee kansainvälisille markkinoille, mitä pidetään korkeana lukuna muuhun yritystoimintaan verrattuna.

Oulun seudun sisältö- ja media-alan tilaa ja tulevaisuuden näkymiä on tutkittu kehitysyhtiö Oulu Innovation Oy:n koordinoimassa yritysselvityksessä, joka on laajin ja tarkin Suomessa toteutettu alan alueellinen selvitys. Selvityksen tavoitteena on ollut tunnistaa Oulun seudun sisältö- ja media-alan kasvuhakuiset yritykset ja toimialat, joilla on kansainvälisiä menestysmahdollisuuksia.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: