Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Ylen toimittajaa kuulusteltiin Kiinassa - sensuuri kiristyy

Uutiset, Media, | perjantaina 04.03.2011 - Toimitus

Viime sunnuntaiksi kaavailtujen niin sanottujen kukkamielenosoitusten säikäyttämät Kiinan viranomaiset ovat kovistelleet ulkomaisia tiedotusvälineiden edustajia ja kuulustelleet heitä. Myös esimerkiksi Ylen kirjeenvaihtaja ja kuvaaja olivat kuulusteluissa maanantaina, Yle kertoo.

Kiinan poliisi on kehottanut ulkomaalaisia toimittajia olemaan raportoimatta mahdollisista mielenosoituksista. Poliisi kehottaa toimittajia pysymään poissa kohteista, joihin on kutsuttu koolle mielenosoituksia, Yleisradio uutisoi.

Viranomaiset vaativat toimittajia olemaan menemättä kukkamielenosoituspaikoille ja raportoimatta asiasta. Mielenosoituspaikoille meneviä toimittajia kohdellaan tästä lähin mielenosoittajina ja heiltä voidaan siten evätä työlupa kokonaan.

Viranomaiset vaativat lisäksi myös tiedotusvälineitä luovuttamaan mielenosoituspaikoilta keräämänsä kuva- ja äänimateriaalin poliisille.

Kiinan poliisin ja ulkoministeriön edustajien kuulusteluissa on ollut lukuisia ulkomaisia toimittajia. Sunnuntaina Pekingin poliisi myös pahoinpiteli uutistoimisto Bloombergin toimittajaa Pekingissä

 


Toimitus

Kommentointi

Ruutitynnyri

Odottelija

04.03.2011

Jep, valtio alkaa olla vähän huolissaan kansalaisistaan, tietoa on saatavissa jo niin paljon netin kautta, että ihmiset ovat laskeneet 1+1= valtio kusettaa.

Kysyin tänään Itä-Kiinan messuilla monelta mitä he ovat mieltä Libyan tilanteesta, he olivat sitä mieltä, että se voi hyvinkin levitä Kiinaan. Kansalaisilla on monta kanaa kynittävänä korruptunoituneen kommunistipuolueen kanssa ja siihen ei tarvita kuin oikea tilaisuus, ja sotilaista ja poliiseista ei välttämättä ole apua, koska heidät puoluepamput (pienemmätkin) on perinteisesti ohittanut omalla voimallaan.


just joo

05.03.2011

ennemin suomi hajoo kun kiina

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: