Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Ylen rahoitusmalli jäi auki hallitusohjelmassa

Uutiset, Media, | sunnuntaina 19.06.2011 - Toimitus

Ylen uusi rahoitusmalli jäi hallitusohjelmassa auki. Toimitusjohtaja Lauri Kivinen pitää kuitenkin hyvin myönteisenä sitä, että mallista päättämiselle on asetettu määräaika. Hallitusohjelman mukaan uudistuksesta päätetään tämän vuoden aikana.

Yle on tyytyväinen, että uusi hallitus on kirjannut ohjelmaansa yhtiön rahoituksen turvaamisen. Ylen toimitusjohtajan Lauri Kivisen mukaan on ilahduttavaa, että Ylen rahoituksen tärkeydestä vallitsee laaja periaatteellinen yhteisymmärrys.

 "Ylen kannalta on erittäin arvokasta, että hallitus haluaa säilyttää rahoituksen, jolla Ylen palvelut voidaan turvata. Ratkaisu kertoo siitä, että hyvinkin erilaisia aatesuuntia edustavat puolueet arvostavat Ylen toimintaa", toimitusjohtaja Lauri Kivinen korostaa.

"Olisi hyvä, jos hallituksen esitys rahoitusmallista saisi eduskunnassa myös opposition tuen. Laaja parlamentaarinen yksimielisyys Yleisradion tehtävästä ja julkisen palvelun rahoituksesta on Ylelle tärkeä asia", Kivinen sanoo.

Hallitusohjelman mukaan Yleisradion rahoitus uudistetaan siten, että Ylen rooli suomalaisen kulttuurin tuottajana, moniarvoisena ja riippumattomana tiedonvälittäjänä sekä sananvapauden foorumina turvataan. Hallitus uudistaa Ylen rahoituksen mallin ja keräystavan eduskuntaryhmien yhteisen maaliskuussa 2010 hyväksytyn kannanoton mukaisesti.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: