Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Yleisradio voitti Gramex-kiistan -kotimaisen musiikin asema heikkenee

Uutiset, Media, | torstaina 15.11.2007 - Toimitus

Helsingin hovioikeus on antanut päätöksen Yleisradion ja Gramex ry:n välisessä, äänilevymusiikin esityskorvauksia koskevassa riita-asiassa. Tällä päätöksellä hovioikeus vahvisti periaatteen, jonka mukaisesti todellisen kuuntelijakunnan suuruus on keskeinen tekijä korvausten muodostumisessa.

Hovioikeus vahvisti käräjäoikeuden aiemman päätöksen valtakunnallisten lähetysten osalta. Samalla hovioikeus ulotti tämän periaatteen koskemaan myös Yleisradion alueellisia radiolähetyksiä.

-Tämä on Yleisradion kannalta erittäin merkittävä päätös, johon on neuvotteluteitse pyritty jo pitkään, toteaa Yleisradion hallintojohtaja Jussi Tunturi.

Yleisradiossa selvitetään parhaillaan tänään annetun päätöksen kustannusvaikutuksia.

Päätös vähentää kotimaisen musiikin tuottamista

Gramexin toimitusjohtaja Hannu Marttila pitää korvausten alennusta aiheettomana.

Hän toteaa Taloussanomissa, että levymusiikki on vanhoillakin hinnoilla edullista ja suosittua ohjelmaa Ylelle. Meidän pitää nukkua muutaman yön yli ja harkita muusikoiden ja tuottajien kanssa, mitä teemme, Marttila toteaa.

Äänilevytuottajia edustavan ÄKT:n toiminnanjohtajan Arto Alaspään mukaan oikeuden päätös heikentää mahdollisuuksia tuottaa uutta kotimaista musiikkia.

–Julkisen palvelun tarpeella ei tulisi voida perustella sitä, että Ylen on saatava sisältöä kohtuuttoman edulliseen hintaan, etenkin kun musiikin kasvava radiosoitto kuluttaa äänitemyynnin kaupallisia markkinoita, hän toteaa Taloussanomissa.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: