Valikko
Kirjaudu
Tilaa ilmainen uutiskirje
Twitter Facebook
|
|
|
Tilaa ilmainen uutiskirje

Yle teki virtuaalielokuvan Areenan Youtubeen

Yle teki virtuaalielokuvan Areenaan Youtuben kautta

Uutiset, Media, | perjantaina 26.10.2018 - Toimitus

Hullujen hautausmaa on virtuaalinen, huima sukellus sadan vuoden takaiseen mielisairaalamaailmaan ja hoitomenetelmien historiaan. Se on Ylen ensimmäinen käsikirjoitettu, arkistoaineistoon perustuva 360- ja 3D-tekniikalla tehty virtuaalielokuva.

Hullujen hautausmaa on koettavissa Yle Areenan Youtube-tilillä (linkki). VR-lasien avulla katsoja pääsee uppoutumaan täysin moniaistisen teokseen. Katsoja/kokija on sairaalassa itse ja elokuvan tapahtumat ympäröivät hänet. Elokuvassa katsoja tutustuu 1900-luvun alun uusimpiin hourujenhoitomenetelmiin kuten lobotomiaan, sähköshokkiin ja kestonarkoosiin.

Tarina on rakennettu Pitkäniemen sairaalan historiikin, potilasarkistojen sekä Ilkka Taipaleen ja Eero Elomaan toimittaman Psykiatrian hoitomuodot 1900-luvulla -kirjan pohjalta.

“Hullujen hautausmaassa kaikki – roolisuoritukset, lavastus, maskeeraus, kuvaus, tilaääni ja leikkaus on tehty uusin tavoin katsojan ja immersiivisen tarinankerronnan ehdoilla”, kertoo ohjauksesta ja VR-toteutuksesta vastaava Tomi Paijo.

Elokuvassa on yhdistetty draamakuvausta ja peliteknologiaa. Sen maailmassa on yhdistetty oikeaa rekvisiittaa ja 3D-mallinnoksia. Näyttelijät on kuvattu stereoskooppisesti ja autenttisen sairaalamiljöön rakentamisessa on käytetty Unreal Engine -pelimoottoria.

“Elokuva on tehty Ylessä kokeiluna ja esimerkiksi mukana oli myös talkoohengessä näyttelemään lähteneitä yleläisiä. Silti lyhyenkin VR-elokuvan materiaalin ja työn määrä on valtava”, Paijo kertoo.

Hullujen hautausmaan ensiesitykset koettiin LIFT Helsinki -tapahtumassa Kaapelitehtaallla lokakuun puolivälissä.


Toimitus

Kommentointi

Et ole kirjautunut

Mikali haluat jättää kommentin, sinun tulee kirjautua sisään

EIkö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy tästä


Nimi

Otsikko:

Kommentti: